Originele trofeeën voor de winnaars

Ducati Club Race TT Circuit Assen 24-26 mei

De Ducati Club zorgt elk jaar voor bijzondere prijzen voor de beste drie van elke klasse. Op het podium krijgt men nooit een dertien-in-een-dozijn-beker. Elk jaar wordt getracht de coureurs op het podium iets speciaals aan te bieden.

Dit jaar zal zeker sprake zijn van een bijzondere beloning, want beeldhouwer Wessel Bezemer uit het Drentse Eemster (een dorpje in de buurt van Dwingeloo) heeft prachtige beeldjes gemaakt. Bezemer maakte vorig jaar schitterende trofeeën voor de beste drie van de MotoGP, Moto2 en Moto3 van de TT. Die prijzen vielen bijzonder in de smaak. Bezemer kreeg zelfs nog een bedankje van Marc Marquez.

Foto © Aangeleverde foto

De Ducati Club Nederland zocht contact met Bezemer en dat heeft ertoe geleid dat hij nu ook de prijzen voor de Ducati Club Race van komend weekend heeft gemaakt. Dat was een hele klus, want hij moest ruim honderd beeldjes maken. Elk beeldje is afzonderlijk gemaakt, zodat er geen twee compleet identieke trofeeën zullen worden uitgereikt.

Het maken van de prijzen is een tijdrovend proces. Eerst wordt het ontwerp in was geboetseerd. Daar wordt een gipsen mal van gemaakt. Die mal gaat in een oven, waar dan bij verhitting de was er uit loopt. In die mal wordt brons gegoten. Als het brons is gestold wordt de mal kapot geslagen en is de prijs klaar.

Wessel Bezemer: “Bij het gieten van het beeldje gaat er wel eens iets mis. Ik heb dus wel een paar extra beeldjes moeten maken. Ik ben er heel kritisch op. Ze komen bij de winnaars in de kast te staan en dus moeten ze goed zijn.” Hoe goed ze zijn geworden, is komend weekend op het TT Circuit Assen bij de veertigste editie van de Ducati Club Race te zien.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.