Organist Sietze de Vries geeft eerste na-corona orgelconcert in de Jozefkerk

De internationaal hoog aangeschreven concertorganist Sietze de Vries geeft op 15 juli een orgelconcert op het Van Dam Orgel in de Jozefkerk (Kerkplein) te Assen. Hiermee wordt de vervallen afspraak uit 2020 alsnog waargemaakt.

Het concert zal plaatsvinden op donderdag 15 juli om 20.00 uur, op het van Dam orgel in de Jozefkerk aan het kerkplein in Assen. De toegang is € 12.50 inclusief een kop koffie of thee. Nu de regels versoepeld worden heeft de st. Sociaal Culturele Activiteiten Jozefkerk [SCA Jozefkerk] contact gezocht met Sietze de Vries. “Gelukkig zag hij kans om in zijn, alweer vollopende internationale agenda, een datum vast te leggen om in de Jozefkerk te komen spelen,” zegt een enthousiaste Lou Kuil.

Nationale en internationale prijzen Sietze de Vries is opgeleid aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Zijn orgeldocenten waren onder meer Wim van Beek, Jos van der Kooy Jan Jongepier. In de periode 1987-2002 schreef hij als aanstormend talent 15 prijzen op zijn naam bij diverse nationale en internationale orgelconcoursen met als hoogtepunt internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002. In het nieuwe millennium nam de carrière van Sietze de Vries ook internationaal een hoge vlucht. Hij concerteert, doceert en jureert in vele Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Zuid-Afrika en Australië.

Programma Op het programma staan, Niels Gade (1817-1890), ‘Tre tonestykker’; Johann L. Krebs (1713-1780), ‘Freu dich sehr, o meine Seele’; Robert Schumann (1810 – 1856), uit ‘Sechs Kanons’ Opus 56; Charles Villiers Stanford (1852-1924), Postlude in D-minor. Het concert wordt afgesloten met een spetterende improvisatie zoals alleen Sietze de Vries dat kan.

Sietze de Vries

Donderdag 15 juli, Jozefkerk Assen, Kerkplein. Aanvang 20.00 uur, toegang € 12,50.

kaarten reserveren via: info@sca-assen.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.