Menu Sluiten

Oranje is er eindelijk weer bij, maar het EK leeft een stuk minder in Assen-Oost

Nog een paar dagen en dan speelt het Nederlands elftal voor het eerst in negen jaar weer een EK. En toch is er weinig Oranjekoorts te bekennen in Assen. Slechts bij een paar huizen in Assen-Oost kun je merken dat het EK voor de deur staat. In de rest van de stad is weinig oranje te herkennen.

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

Door: Romy Posthumus

In Assen-Oost moet je goed zoeken naar een huis met oranje vlaggetjes en versiering. Iets wat volgens bewoner Harm Wolters andere jaren heel anders was. “Eerder hing het in deze wijk altijd vol. Dan hingen er wel duizenden vlaggetjes in onze straat en de straat hiernaast.”

Oranjekoorts

De oranjekoorts is nog niet bij iedereen in de buurt te bekennen. “Er zijn ook veel mensen nieuw komen wonen”, zegt Harm. “Die weten nog niet helemaal hoe het hier gaat.” Daarom geeft Harm maar alvast het goede voorbeeld en is hij druk in de weer met de versiering.

””Wij zijn gewoon aan de gang gegaan en maken het een beetje mooi. Er moet toch wat gebeuren om het oranjegevoel te krijgen. Nu krijg ik weer helemaal de kriebels”, lacht Harm.

Corona als spelbreker

De grote spelbreker tijdens het komende EK is natuurlijk corona. Normaal gesproken is het EK iets wat je samen kijkt en viert, en dat wordt bij dit EK extra lastig. “Je mag gewoon niet zoveel”, zegt Harm. Toch probeert hij er op deze manier het beste van te maken en het Nederlands elftal een hart onder de riem te steken.

Hij gaat daarom nog even verder met het versieren van zijn huis. “Ik heb zoveel spullen van Oranje, maar ik zet niet alles neer, dan blijf je aan de gang. En ik moet het ook nog opruimen natuurlijk.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.