Opfriscursus verkeer voorjaar 2019

Automobilisten kunnen op donderdag 18 april meedoen aan de Opfriscursus georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Assen.

Foto © Aangeleverde foto

Mensen (o.a. senioren) zijn kwetsbaar, doordat zij vaak lang geleden het rijbewijs gehaald. Het verkeer is de laatste jaren snel aan het veranderen; het wordt steeds drukker. Intussen zijn verkeersregels en -situaties veranderd. Het verkeer doet een groot beroep op uw vaardigheden zoals: waarnemen, reageren en concentreren. Daarnaast ontwikkelt iedere automobilist een eigen rijstijl. Hierin sluipen routines die voor verbetering vatbaar zijn.
Om nog lange tijd veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen is het mogelijk dat automobilisten in ontspannen sfeer hun rijvaardigheid kunnen testen, evenals reactiesnelheid, gezichtsvermogen en gehoor.
Aan de hand van een rit in de eigen auto ontvangen de deelnemers een aantal deskundige adviezen van een hiervoor speciaal opgeleide rijinstructeur. Hierbij is absoluut geen sprake van een examen en men behoudt het rijbewijs.

Het programma bestaat die dag uit drie delen. U wordt ingedeeld op de ochtend of de middag (voorkeur s.v.p. aangeven). De theorie en workshops worden gegeven in het Wielerhome, Stadsbroek 11/A, 9405 BK Assen (achter De Bonte Wever).
Er is voldoende parkeerplaats aanwezig.
A. Theorie gedeelte: Voorlichting over (nieuwe) verkeersregels. De theorie wordt verzorgd door Rijschool Anouk uit Assen.
B. De rit:
Een rit in de eigen auto duurt ongeveer 45 minuten. De rit wordt door de begeleider voor- en nabesproken met de deelnemer. De begeleider vertelt wat er goed en minder goed gaat en geeft zo nodig een (vrijblijvend) advies aan de deelnemer. Na afloop krijgt u een ritverslag.
C. De Workshops:
Test van uw gezichtsvermogen, uw gehoor en reactiesnelheid en project ‘Afleiding in het verkeer’. Voor de test van gezichtsvermogen komt Pearle Opticiens en voor het gehoor komt Hans Anders. De reactietester wordt bediend door een vrijwilliger van VVN.
Deelnemers krijgen een deelnamecertificaat, brochures en een naslagwerk mee naar huis.

De kosten bedragen € 25,– per persoon voor het gehele programma (inclusief koffie/thee).
Voor een deelnemend echtpaar/stel/partners zijn de kosten € 35,00. Deelnemers uit alle gemeenten van Drenthe kunnen meedoen.
Interesse? U kunt zich nu al aanmelden. VOL=VOL. Reageer uiterlijk 5 april 2019 a.s. bij Veilig Verkeer Nederland, afd. Assen, p/a Koldakker 37, 9407 BR Assen, telefoon 0592-372275 of per e-mail info@vvnassen.nl met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en leeftijd en of u ’s ochtend of ’s middags wilt meedoen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.