Opening nieuwe expositie

Onder het thema “We Want More!!!” wordt woensdag 24 april een nieuwe expositie in het C+B Museum in Grolloo geopend. In deze tentoonstelling draait het vooral om de fans en liefhebbers van de voormalige Nederlandse topbluesband Cuby & the Blizzards.

Foto © Aangeleverde foto

Het bestuur van het Cuby Museum heeft twee prominente fans van Harry Muskee en zijn toenmalige band The Blizzard bereid gevonden de tentoonstelling te openen. Drievoudig wereldkampioen zijspanracen Egbert Streuer verricht woensdagmiddag 24 april om 15.00 uur samen met zijn oud-sponsor en voormalig voorzitter van SC. Heerenveen, Riemer van der Velde, de officiële opening.
Beide heren, ook Cubyfan, zijn voor de tentoonstelling ook geïnterviewd over hun relatie met Harry (Cuby) Muskee, net als een aantal andere fans, veelal mensen die al vanaf het eerste uur van de muziek van Cuby & the Blizzards houden.
Zo laat Assenaar Luc Rengers zijn gedachten gaan over de beginperiode van de bluesband, maar ook over de periode waarin hij samen met Harry Muskee in een van de elftallen van het Asser Achilles 1894 voetbalde.
De in Duitsland wonende Anneke Wijnhold, die vroeger in Stadskanaal woonde, verhaalt over haar samenwerking met Harry Muskee. Zij reed in de jaren zestig op haar brommer van Stadskanaal naar Grolloo, waar Wijnhold de fanmail behandelde, maar ook een soort particulier secretaris van Harry Muskee was.
Een andere fan die aan het woord komt over haar favoriete bluesband is onder anderen Annie ter Beek, de weduwe van wijlen commissaris van de Koningin in Drenthe, Relus ter Beek. Ook ondernemer Henk Aa uit Raalte, later manager van Cuby & the Blizzards en in de jaren zestig al organisator van een concert van de band, praat over zijn samenwerking met Harry Muskee. Verder komt de directeur van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Dirk Mulder, aan het woord en de initiatiefnemer van het plaatsen van het borstbeeld van Muskee in het centrum van Grolloo, Gerard van Klaveren. Van Klaveren was tevens de eerste voorzitter van de Stichting C+B Museum en is momenteel waarnemend burgemeester van Ameland.
Een bijzonder attribuut dat in de expositie wordt getoond, is een replica van de bekende trui die Harry Muskee tijdens optredens droeg. In het C+B Museum zijn tal van instrumenten, foto´s, gouden platen en andere stukken te zien uit de periode dat Cuby & the Blizzards grote successen boekte in Nederland en daarbuiten.
Het museum is voorzien van een wand met maar liefst zestien monitoren waarop films draaien over Cuby the Blizzards en mensen die leden van de band van nabij hebben meegemaakt.
De tentoonstelling is tot en met de maand april van 2020 te bekijken. Het C+B Museum, dat volledig op vrijwilligers draait, houdt de blues van Cuby & the Blizzards levend.
De openingsuren van het museum zijn:
Mei, september en oktober: donderdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Juni tot en met augustus: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. November t/m april: alleen zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Zie ook: cubymuseumgrolloo.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.