Menu Sluiten

Open dag van de Vrijmetselarij

De Asser Vrijmetselaarsloge houdt op zaterdag 11 september tussen 11:00 en 16:00 een open dag aan de Esstraat 43A in Assen. Iedereen kan op deze manier kennis maken met de vrijmetselarij en wat vrijmetselarij in het dagelijks leven voor hen betekent.

Foto © Aangeleverde foto

Binnen de vrijmetselarij heeft het “steenhouwen”, het werken aan de ruwe steen, in de loop der eeuwen plaatsgemaakt voor levensbeschouwelijk werken aan je eigen ruwe steen. Bouw- en licht symboliek zijn nog steeds de thema’s waarmee de leden van de vrijmetselarij zoeken naar persoonlijke groei om zo een bijdrage te leveren aan een betere maatschappij, gebaseerd op wederzijds respect. De vrijmetselarij biedt een plek voor alle mensen ongeacht hun religie, rang en stand, cultuur, kleur of taal. 

Op de Dag van de Vrijmetselarij willen de leden laten zien wat zich binnen de Asser loges afspeelt. Bezoekers zijn welkom ook in de maçonnieke ruimtes, waarin de loge werkt. Deze ruimtes zijn deze dag voor het publiek geopend. Natuurlijk zijn er ook leden van de Asser loges aanwezig om u persoonlijk te woord te staan. De vrijmetselarij is voor mannen en vrouwen.

Belangstellenden kunnen het logegebouw zaterdag 11 september bezoeken tussen 11:00 uur en 16:00 uur, maar dienen zich vooraf eerst aangemeld te hebben op het email adres: voorlichtingvm061@gmail.com waarna er met de belangstellenden even gecorrespondeerd wordt over een tijdstip van bezoek, zo probeert de organisatie met alle genomen “Corona maatregelen” deze open dag voor een ieder zo gezond als mogelijk en met alle ruimte te laten verlopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.