OpAssen, Wat doet het college aan de slecht bereikbare binnenstad

De fractie OpAssen is door ondernemers uit de binnenstad benaderd over de slechte bereikbaarheid van de binnenstad gedurende koopavonden, feestdagen, zaterdagen en zondagen waarop de winkels in de binnenstad zijn geopend. OpAssen wil weten wat het college kan doen om de doorstroming te bevorderen.

De slechte bereikbaarheid heeft voor Assen een ongekende filevorming tot gevolg op de toegangswegen naar het centrum zoals Groningerstraat, Europaweg (Balkenweg) en Industrieweg en langs de Vaart ZZ. Door de stremming van de Nobellaan is er ook een toename autoverkeer op de Mr. P.J. Troelstralaan. De oorzaak van één en ander is waarschijnlijk de stremming van de Nobellaan van wege het bouwen van de brug Weiersstraat.
Door de filevorming en de slechte bereikbaarheid mijden bezoekers onze stad en wijken naar andere winkelcentra in de directe omgeving van Assen. Wat weer slecht is voor de Asser MKB.
OpAssen wil weten of het college op de hoogte van de files op genoemde toegangswegen richting centrum? En wat kan het college doen om de bereikbaarheid van het centrum te verbeteren? “De inzet van verkeersregelaars of plaatsing van tijdelijke verkeerslichten zou een oplossing kunnen zijn,” zegt Egbert Prent fractievoorzitter van OpAssen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.