Menu Sluiten

Op stap met een corona-polsbandje, in Assen kan het nu ook

Vanaf aankomende vrijdag kunnen Assenaren ook een polspandje krijgen om te gaan stappen. Bij de horeca, evenementen, theater, bioscoop en museum is het scannen van de QR-code niet meer nodig. Assen volg hiermee het voorbeeld van andere steden en gemeentes.

Ook op de Markt kan het polsbandje gebruikt worden.
Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

Door: Esmée Söllner

Het Corona Checkpoint komt in de VVV Assen. Hier kan op vertoon van de CoronaCheck-app en een legitimatiebewijs een polsbandje gehaald worden. Dit bandje is voor 24 uur geldig en kan opgehaald worden op vrijdag en zaterdag tussen 9.30 en 23.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Dit is een samenwerking tussen Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen en Koninklijke Horeca Nederland Assen en is in afstemming met de gemeente. Kjeld Vosjan, binnenstadsregisseur is blij met het initiatief: “We willen hiermee de ondernemers ontlasten met de check. Met het bandjessysteem gaat het sneller. Maar als blijkt dat het niet nodig is of dat er niet genoeg animo voor is, dan kunnen we altijd weer afschalen.”

Assen staat niet bekend om het uitgaan, daarom zijn de polsbandjes ook al tijdens de lunch geldig: “Het is een stuk gastvrijheid toe naar de gasten, ook voor de bezoekers van Frida Kahlo. Die kunnen hierdoor en naar het museum en daarna lunchen, zonder elke keer die QR-code te laten scannen.”

Twee nieuwe testlocaties

Er komen ook twee nieuwe Testen voor Toegang locaties. Eén testlocatie komt naast De Nieuwe Kolk en restaurant Villa Tapas. Deze locaties is gericht op het bezoek aan de binnenstad. In het weekend heeft de testlocatie ruimere openingstijden van 8.00 tot 22.00 uur. De andere dagen is testen tot 20.00 uur mogelijk. De andere locatie is bij De Bonte Wever en is voor mensen uit de regio makkelijker bereikbaar.

De huidige Testen voor Toegang locatie aan de Industrieweg is gesloten.

Gastvrij Assen

Naast het Corona Checkpoint en de Testen voor Toegang locaties, worden in de binnenstad ook gastdames en -heren ingezet om bezoekers te wijzen op het checkpoint en de testlocatie. Ondermensen en de gemeente Assen willen zo stadsbezoekers gastvrij ontvangen en zorgen voor een veilig en aangenaam bezoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.