Ook TT-campings de dupe van coronacrisis

Er is dit jaar ten tijde van de TT geen ruimte voor de opening van de tijdelijke TT-campings. Volgens het college van B & W is opening uit oogpunt van volksgezondheid, veiligheid en hygiëne niet verantwoord. Daarnaast heeft de politie onvoldoende capaciteit voor toezicht en handhaving.

Teleurstellend besluit     De exploitanten van de campings zijn gisteren van dit onheuglijke besluit op de hoogte gesteld. “Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat dit voor de campinghouders een teleurstellend besluit is. Het is tenslotte al het tweede achtereenvolgende jaar dat ze geen gasten kunnen ontvangen,” zei burgemeester Marco Out.

Duidelijkheid     De gemeente wilde de campinghouders nu duidelijkheid bieden, omdat verwacht wordt dat er maatregelen blijven gelden die het niet mogelijk maken om de tijdelijke campings corona-proof te exploiteren, dan wel uitvoering te geven aan de wettelijke vereisten.

Minder bezoekers verwacht     In het geval dat het een TT wordt met toeschouwers, zullen dat er naar verwachting veel minder zijn dan in voorgaande jaren. De reguliere overnachtingsmogelijkheden bieden voldoende ruimte om bezoekers van de TT onderdak te bieden.

Onzeker     Het is nog niet bekend of er in de tweede helft van het jaar rond races op het circuit wel mogelijkheden zijn voor de opening van de tijdelijke campings. Dat hangt af van de dan geldende regels.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.