Ontwerpwedstrijd VET!

Stichting Kunst & Cultuur heeft een ontwerpwedstrijd uitgeschreven onder de titel VET! De organisatie daagt amateur en professionele ontwerpers en kunstenaars uit om voor de consument of voedselproducent duurzame producten te ontwerpen. Inschrijven voor deelname kan tot 11 april. Het ontwerp moet eind augustus gereed zijn.

Foto ©
K&C/Sijtze Veldema

K&C is op zoek naar handige gebruiksvoorwerpen voor in de keuken, maar ook naar ideeën hoe we bijvoorbeeld “oude” vergeten groenten of boekweit weer populair kunnen maken. Mensen die kunnen laten zien hoe plastic verwerkt kan worden tot nieuwe producten zijn ook van harte uitgenodigd deel te nemen. Belangrijke voorwaarde is dat de producten of prototypen duurzaam zijn.
Het winnende ontwerp wordt beloond met 2.000 euro, waarna het ontwikkeld of wellicht geproduceerd kan worden. Alle ontwerpen worden in september gepresenteerd tijdens een foodfestival in Drenthe.

“De ontwerpwedstrijd VET! sluit aan bij de wens van consument en producent om duurzaam te vernieuwen. Ook stimuleert het de groei van de creatieve sector in Drenthe”, zegt projectleider Katja Draper. “Misschien gaat de afvalverwerkingsindustrie straks samenwerken met ontwerpers. Of een inzending geeft een nieuwe kijk op hoe wij onze moestuinen of gewassen kunnen onderhouden. Een kunstenaar kan met zijn/haar werk bijdragen aan de bewustwording rondom voedsel. Met de designwedstrijd willen we in ieder geval de kracht van creativiteit benadrukken en de verduurzaming van ons leven.”

Selectie en criteria
K&C nodigt ontwerpers en creatieve mensen via www.kunstencultuur.nl uit hun schetsontwerp in te sturen of te melden dat ze bezig gaan met een ontwerp. Iedereen kan meedoen, individueel of in een groep, jong en oud, professional en amateur. De jury kijkt in september hoe onderscheidend het ontwerp is, wat de impact is en of het ontwerp eventueel geproduceerd kan worden.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.