Menu Sluiten

Online kennismakingssessie OldStars in Drenthe geopend door Bettine Vriesekoop

Op woensdag 24 maart zal Bettine Vriesekoop bij de webinar ‘Hoe start ik een OldStars afdeling binnen onze club’ de aftrap geven.

Foto © Aangeleverde foto

De online kennismakingsessie wordt georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds, SportDrenthe en de 12 buurtsportcoaches seniorensport van de gemeenten. De avond staat onder leiding van het Ouderenfonds, landelijk programma eigenaar van OldStars Sport. De webinar is online en vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden, bestuurders, vrijwilligers, trainers-coaches, oud leden, senioren sporters van sportverenigingen of andere sportaanbieders.

Foto © Aangeleverde foto

Ouderenvriendelijke sportvereniging in Drenthe

Steeds meer verenigingen denken na over het betrekken en binden van diverse doelgroepen binnen de vereniging. Voor de doelgroep 55+ liggen er kansen met het programma OldStars Sport. Het Nationaal Ouderenfonds neemt met haar partners Menzis en VWS met het OldStars programma de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving. Zo kunnen ouderen een leven lang blijven bewegen en wordt de vereniging een ontmoetingsplaats voor belangrijke sociale verbinding.

In de online kenningsmakingssessie wordt uitgelegd wat OldStars precies inhoudt, hoe je het kunt opstarten binnen de club of in de gemeente en welke ondersteuning er geboden wordt. Aan de hand van inspirerende voorbeelden wordt duidelijk wat het positieve effect is voor de club en de deelnemers.

Bettine Vriesekoop

De afgelopen weken maakt Vriesekoop zich hard om meer mensen in beweging te houden. Vriesekoop maakte het verleden faam bij de Treffers’70 uit Klazinaveen. In de video hiernaast vertelt ze over het belang van bewegen in coronatijd. De video is ook hier te bekijken.

OldStars stimuleert de ouderenvriendelijke sportomgeving

Het Nationaal Ouderenfonds lanceerde na OldStars walking football al meerdere nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met haar partners de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder 2,5 miljoen ouderen in Nederland centraal.

Interesse? Aanmelden voor de webinar over OldStars Sport met Bettine Vriesekoop kan hier.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.