Menu Sluiten

Ondertekening convenant TT Legends Walk of Fame

Het convenant TT Legends Walk of Fame wordt op donderdag 10 februari samen met wethouder Mirjam Pauwels van de gemeente Assen in de Jozefkerk ondertekend. Na de ondertekening wordt de eerste tegel getoond. Het plaatsen van deze tegel zal later dit jaar gebeuren. Tijdens de bijeenkomst wordt er ook meer informatie gegeven over de beoogde route van de TT Legends Walk of Fame door de binnenstad.

Foto © Omroep Assen

De binnenstad van Assen krijgt een echte TT Legends Walk of Fame. Binnen vijf jaar moet er een complete route door de binnenstad komen. Gestart wordt met het aanbrengen van een dertigtal TT-Legends-tegels in de trottoirs van de Kerkstraat. De bedoeling is dat alle winnaars van de Dutch TT, de British Superbike, de World Superbikes en enkele specials vanaf 1925 een eigen tegel krijgen en vervolgens jaarlijks de nieuwe winnaars. Het initiatief van de Walk of Fame komt van een enthousiaste initiatiefgroep bestaande uit onder andere Willem Bakker en Rolf Sluiter. Zij vormen samen met Ruud Wiersema ook het bestuur van de Stichting TT Legends Walk Assen. 

De initiatiefgroep TT-Legends Walk of Fame is op 28 mei 2019 bij voormalig wethouder Leemrijse geweest met een burgerinitiatief om een Walk of Fame te maken met alle TT-winnaars vanaf 1925, toen de eerste TT op zaterdag 11 juli werd verreden. Tussen 1925 en 1954 werden de wedstrijden op een stratencircuit verreden waarbij de route langs het Kerkplein liep, vandaar dat de ondertekening daar ook plaats zal vinden en de eerste tegels vanaf het Kerkplein in de Kerkstraat komen te liggen. Sinds 1955 ligt er een permanent circuit. Inmiddels zijn de jaarlijkse races op het TT-Circuit in Assen een vaste traditie geworden in de Nederlandse sport.