Menu Sluiten

Ondernemers Fonds Assen (OFA) pijler onder het ondernemersklimaat

Ondernemers Fonds Assen (OFA) is voor veel ondernemers in Assen een belangrijke partij. Het OFA is namelijk van en voor de Asser ondernemers. Samen betalen zij mee aan het fonds en investeren zij in stadspromotie. Hierdoor dragen ondernemers bij aan de ontwikkeling van de stad.

Zaken die mede door het OFA gefinancierd worden, zijn activiteiten in de binnenstad en de winkelcentra, beter parkmanagement. Ook wordt geïnvesteerd in allerlei ondernemersinitiatieven zoals activiteiten die de sectoren zorg, sport, onderwijs, landbouw en defensie ondersteunen.

Evaluatie     Recent heeft er een evaluatie van het OFA plaatsgevonden. Eén van de conclusies hieruit is dat het OFA zich heeft kunnen ontwikkelen tot een belangrijke factor voor gezamenlijke projecten en een betere samenwerking tussen ondernemersorganisaties en sectoren.

Op de goede weg     De resultaten van de evaluatie zijn positief ontvangen door het OFA-bestuur, de trekkingsgerechtigden en de gemeente. Het onderzoek heeft geleid tot tien conclusies en tien aanbevelingen waar het bestuur mee aan de slag gaat. “Wij zijn erg blij met de uitkomsten van de evaluatie, we zijn op de goede weg. Het bestuur kan goed uit de voeten met de conclusies en aanbevelingen,” zegt Arie van der Spek (voorzitter OFA). De aanbevelingen gaan onder andere over een stabielere financiële opbrengst, versterking van enkele sectoren, financiering van evenementen in de binnenstad en de samenwerking met de gemeente.

Er is veel gebeurd     “Het OFA functioneert zeer goed, er zijn enkele verbeterpunten maar daar hebben we juist de evaluatie voor. Ik ben daarom ook verheugd om te horen dat het bestuur van OFA aan de slag gaat met de verbeterpunten uit de evaluatie,” zegt wethouder Mirjam Pauwels. “De samenwerking met het OFA-bestuur is prettig en ik vind het mooi te zien dat er ondanks de coronacrisis, toch veel is gebeurd.”

Bijdragen uit het OFA     Trekkingsgerechtigden, partijen in Assen die een percentage van het totale budget van OFA ontvangen, kunnen hun percentage gebruiken voor hun eigen jaarplannen. Daarnaast is 15 procent van het budget van het OFA beschikbaar voor stadsbrede projecten. Zo werden vorig jaar onder andere Muziektheater Muskee, activiteiten rond de expositie Frida Kahlo en de renovatie van het TT-monument gefinancierd. Het is maar een kleine greep uit het overzicht. Want ook bijvoorbeeld Kunst aan de Vaart en het Preuvenement konden op een bijdrage uit het stadsbrede budget van OFA rekenen.

Stichting OFA     De Stichting Ondernemers Fonds Assen is opgericht in 2011. Het doel van de stichting is om het ondernemersklimaat in de gemeente Assen te versterken. Daarnaast heeft het ten doel samenwerkingsverbanden tussen stakeholders te versterken en winkel- en werkgebieden aantrekkelijk te maken en te houden voor inwoners, overige bezoekers en werknemers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.