Menu Sluiten

Omroep Assen gaat verhuizen

De studio en redactie van Omroep Assen gaat verhuizen. Begin volgend jaar gaat de lokale omroep Podium Zuidhaege verlaten en zich vestigen in het pand van RTV Drenthe.

Foto © Omroep Assen / Gerrit Mennink

Door: Esmée Söllner 

De verhuizing past binnen de veranderingen bij Omroep Assen, vertelt Ger de Vos, voorzitter van Omroep Assen. “De laatste jaren zijn er verschillende veranderingen ingezet binnen de omroep. Om nog verder te professionaliseren is het echt noodzakelijk om de technische kant van de omroep te vernieuwen. We gaan in het gebouw van RTV Drenthe volledig gebruikmaken van hun apparatuur. Daarnaast zit de omroep in een omgeving waar veel journalisten en redacteuren werkzaam zijn. Ook dit zal moeten gaan leiden naar een moderne professionelere omroep.”

Er zat nog een kink in de kabel voordat de verhuizing echt rond was. Omroep Assen had extra geld nodig voor de verhuizing. Hiervoor is een subsidie aangevraagd bij de gemeente Assen. Deze is gisteren goedgekeurd door het college van B&W.

‘Positieve houding’

In eerder gesprekken is al naar voren gekomen dat RTV Drenthe de lokale omroep wel wilde huisvesten. In het afgelopen jaar zijn er verschillende gesprekken gevoerd. Hier zijn beide organisatie positief uitgekomen. Het bestuur van de Omroep is dan ook ‘erg blij’ met de de verhuizing, vertelt de Vos. “Vooral de positieve houding van de directie van RTV Drenthe heeft ervoor gezorgd dat dit op korte termijn gerealiseerd kon worden.”

Omroep Assen blijft wel volledig zelfstandig ten aanzien van de invulling van de programma’s.