Menu Sluiten

Omgevingsvisie voor een mooier en aantrekkelijker Assen

Het College van B&W heeft zijn visie op de toekomst van Assen gepresenteerd. In deze ‘omgevingsvisie’ schetst het gemeentebestuur hoe Assen er in 2040 uit zou kunnen zien en wat er in de komende jaren zoal gedaan moet worden om dat voor elkaar te krijgen.

Opgaven en kansen     Kort gezegd is het streven om Assen nog mooier te maken. Het doel is om wat Assen nu al mooi en aantrekkelijk maakt te behouden en te verstreken. En tegelijkertijd speelt de omgevingsvisie in op nieuwe opgaven en kansen. Die bestaan uit verduurzaming en klimaatadaptatie, het vitaal houden van het centrum, de leefbaarheid in de woonwijken en zorgen voor voldoende geschikte woningen voor het toenemend aantal ouderen en kleine huishoudens.

Groener en beter verbonden     Aan deze opgaven wil het college werken door de stad nog groener te maken. De verbindingen tussen (woon)wijken worden verbeterd. Voetgangers en fietsers krijgen meer – en mooier – ruimte. Verouderde en versleten plekken in de stad worden op geknapt of er wordt nieuwe invulling aan te geven, zoals bijvoorbeeld in het centrum en het Havenkwartier. Ook besteedt de visie aandacht aan werklocaties, verkeer, recreatie, zorg en cultuur.

Kwaliteit in plaats van groei     Wethouder Karin Dekker: ”De sterke groei van de achterliggende decennia is voorbij. Dat betekent dat we ons nu kunnen focussen op de kwaliteit van de bestaande stad. In de omgevingsvisie beschrijven we wat we voor ogen hebben; een stad met alles wat je van een provinciehoofdstad mag verwachten, en tegelijkertijd met de kwaliteiten die zo bij Assen passen: groen, toegankelijk, ontspannen en veilig. Er hebben al veel mensen over de nieuwe visie meegedacht, nu zijn wij benieuwd wat de inwoners van Assen ervan vinden.”

Wat vindt u als Assenaar?     Inwoners van Assen kunnen de komende 6 weken hun mening geven. U kunt de visie lezen op de website van de gemeente. Papieren exemplaren liggen bij de balie van het Stadhuis. Op 20 april, om 20.00 uur is er een webinar over de omgevingsvisie, met een presentatie en discussie. Nadere informatie hierover volgt via de website van de gemeente Assen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.