Menu Sluiten

Officieel startsein Gezond Natuur Wandelen in Assen

Wethouder Broekema van de gemeente Assen geeft startsein voor het project Gezond Natuur Wandelen en zegt de organisatie tevens een bijdrage uit het preventiefonds toe.

Op vrijdag 25 september heeft wethouder Broekema het officiële startsein gegeven voor het project Gezond Natuur Wandelen in Drenthe. Dit deed hij door samen met projectleider Tjisse Brookman een lint door te knippen waarna er drie groepen van start gingen met een wandeling door het Asserbos. In zijn korte toespraak voorafgaand aan de start van de wandelingen gaf hij aan hoe belangrijk de gemeente Assen dit soort initiatieven vindt.

Tjisse Brookman en wethouder Broekeman Foto (c) Het Drentse Landschap Paulien Zomer

Dat een actieve gezonde leefstijl kan bijdragen aan preventie en een betere kwaliteit van leven is een gegeven. Gezond Natuur Wandelen kan daar aan bijdragen. Wethouder Broekema was dan ook blij te kunnen vertellen dat de gemeente de aanvraag die is ingediend bij het Preventiefonds zal honoreren. Hij roemde ook de samenwerking tussen de verschillende organisaties en het enthousiasme van de vele vrijwilligers die bij het project zijn betrokken.

Assen geldt als pilotproject voor de provincie Drenthe. Gezond Natuur Wandelen in Drenthe is een gezamenlijk initiatief van Het Drentse Landschap, IVN Noord, Vaart Welzijn en de stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland. Er wordt in Assen gestart vanaf drie locaties (op verschillende dagen en tijden). In Gezond Natuur Wandelen worden natuurbeleving én wandelen gecombineerd. Er zijn plannen om het concept ook in de rest van de provincie te starten.

Gezond Natuur Wandelen is in eerste instantie bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar Iedereen die het gewoon leuk vindt met een groep een uurtje op stap te gaan, is welkom. Elke week, het hele jaar door, is er een wandeling van een uur in het groen. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook kort iets over de natuur vertellen. De wandelingen zijn gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven. Na afloop is er de mogelijkheid om samen een kopje koffie te drinken. Consumpties zijn wel voor eigen rekening.

Drie startlocaties in Assen:

  1. Pittelo met ingang van maandag 28 september elke maandag om 10:00 uur, start vanaf ‘de Maasstee’ (Maasstraat 25).
  2. Assen Oost met ingang van dinsdag 29 september elke dinsdag om 9:30 uur, start vanaf ‘de Hippe kringloop’ (Brunelstraat 77).
  3. Het Duurzaamheidscentrum/ Asserbos met ingang van vrijdag 2 oktober elke vrijdag om 10:00 uur, start vanaf het Duurzaamheidscentrum (Bosrand 2).

    Aanmelden is niet vereist. Gezond Natuur Wandelen is een uurtje wandelen door de natuur. Het is gezond én je geniet van de mooie natuur onderweg met uitleg. Iedereen is welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.