Menu Sluiten

NUUM MIEN NAOM

SCHRIJVERSPORTRET OP DVD OVER LEVEN EN WERK VAN ANNE DOORNBOS

Anne Doornbos (geboren op 28 juli 1948) is een veelzijdige schrijver. Hij schrijft toneelstukken, lied- en cabarettkesten, gedichten, korte verhalen, romans en non-fictie.

Foto (c) Aangeleverde foto

Op zijn naam staan o.a. de volgende uitgaves:
Een eerder laand (dichtbundel – 2007);
Déenken an een zebra (korte verhalen – 2011);
Vremd volk (boekenweekkedo – 2013);
In nachten dat ik naost joe lig (dichtbundel – 2016);
De Paddenvanger (misdaadroman – 2018).

Daarnaast heeft Anne Doornbos een grote hoeveelheid gelegenheidswerk geschreven. Ook heeft hij meegewerkt aan een drietal succesvolle mini-uitgaves die het Huus van de Taol bij speciale gelegenheden heeft uitgegeven: Vueltaol (2009), Mag majesteit hier wel wezen (2013) en Deurtrappen! Op fietse deur Drenthe (2014).

Bovendien levert Anne Doornbos altijd kwaliteit. Zijn grote productie zou wellicht doen vermoeden, dat er wel eens sprake is van haastwerk. Dat is echter niet het geval. Zowel wat vorm als inhoud betreft gaat Anne Doornbos niet over één nacht ijs.

Verder is Anne Doornbos natuurlijk nauw verbonden met de streektaal in Drenthe (en daarbuiten) en kan hij gezien worden als een gedreven aanjager. Na eerst voorzitter van uitgeverij Het Drentse Boek te zijn geweest, was Anne Doornbos van 2007 – 2018 voorzitter van Stichting Huus van de Taol. Samen met Martin Koster richtte hij in 2005 het Nei Drèents Geneutschap op en van de overkoepelende streektaalorganisatie voor het hele Nedersaksische taalgebied in Nederland – SONT – is hij bestuurslid.

Al met al was het bovenstaande genoeg reden voor het Huus van de Taol het leven en werk van Anne Doornbos vast te leggen in een schrijversportret op dvd. RikRak Communications heeft het maken ervan op zich genomen en zondag 23 februari a.s. zal het portret met als titel Nuum mien naom gepresenteerd worden. Dat gebeurt in zalencentrum Onder de Linden, Brink 4, 9481 BE Vries, vanaf 14.45 uur.

Een uitgebreidere levensbeschrijving van Anne Doornbos kunt u vinden via de volgende link: https://www.huusvandetaol.nl/literatuur/drentse-schrievers-a-z/item/1444-doornbos-anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.