Menu Sluiten

Noël, noël, noël – kerst op z’n Frans!

Kerst 2019 staat bij de Nederlandse Bach Academie in het teken van de Franse barok. Tijdens dit concert wordt de kerstmuziek omlijst met stijlvolle barokdans en nemen we het publiek een paar honderd jaar mee terug in de tijd.

Foto (c) Aangeleverde foto

Een kerstcollage, speciaal voor de kerstnacht gemaakt, samengesteld uit verschillende werken van Franse barokcomponisten. Waarin we, naar Franse gewoonte, van het donker naar het licht worden geleid. Uitgevoerd worden twee werken van Charpentier: het kerstoratorium: In Nativitatem Domini Canticum en het Magnificat. En een ‘De profundis’ van André Campra. Deze werken worden afgewisseld met bekende Franse kerst-liederen zoals ‘Il est né le divin enfant’ en ‘Quand Jesus Naquit à Noël’, die dirigent/componist Hoite Pruiksma speciaal voor deze gelegenheid heeft bewerkt in een barokke Franse stijl. Deze productie krijgt een theatraal karakter, een mooi samenspel tussen de aloude muziek en klassieke barokdans.

Uitvoerenden zijn het koor, barokorkest en solisten van de Nederlandse Bach Academie met medewerking van de barokdanseres Dorothée Wortelboer, daarnaast wordt er een speciaal barok lichtplan gemaakt.
Dit alles onder leiding van Hoite Pruiksma als dirigent, Hanneke
Wierengaals concertmeester en Gooitsen Eenling als regisseur.

De concerten zijn op:
20/12/19 Oude Kerk, Meppel: 20:00 – 21:15
22/12/19 Grote Kerk, Veenhuizen: 20:00 – 21:15
24/12/19 Koepeltheater Leeuwarden: 20:00 – 21:15

Tickets zijn verkrijgbaar via www.nederlandsebachacademie.nl. Tickets voor het concert in Leeuwarden zijn ook te koop bij Boekhandel Van der Velde, Nieuwestad 57-59.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.