Menu Sluiten

Nijend24 opent de deuren als kapsalon

Nijend24 opent vandaag de deuren als kapsalon. Het theater doet mee met de actie ‘Kapsalon Theater’. Waarin theaters aandacht vragen voor het coronabeleid dat op dit moment geldt voor de cultuursector. 
Foto © Nijend24
Het is een eenmalige actie waarbij mensen zich kunnen laten knippen onder genot van live muziek. Bij Nijend24 staat op het podium: Arjan Vanderlinde, Nienke & John en Jason Staal. De toegang is gratis, maar er kan een donatie gedaan worden voor de artiesten. Voor het knippen wordt wel een vergoeding gevraagd. Het theater houdt zich aan de geldende maatregelen, zoals een geldige QR-code en er zijn vaste zitplaatsen op anderhalve meter afstand.  
‘Kapsalon Theater’ 
De actie is gestart door Sanne Wallis de Vries: “Na twee jaar coronabeleid moeten we helaas de conclusie trekken dat de culturele sector, samen met de horeca en het nachtleven, steeds het kind van de rekening is.” Verder vindt de organisatie dat de cultuursector zich altijd flexibel, zorgvuldig en met medeleven tot het beleid heeft opgesteld. 
“Uit onderzoek is gebleken dat gedurende de openstelling er nauwelijks besmettingen in de theaters zijn ontstaan. De cultuursector mist het gebrek aan perspectief. Ook de korte termijn communicatie van de overheid is voor de culturele sector onwerkbaar. Voor het openstellen van theaters is voorbereiding benodigd en kan niet op stel en sprong na een ‘weegmoment’”, stelt de organisatie achter de actie.