Nieuwe subsidieregeling is nieuwe impuls voor aangepast sporten

UNIEK SPORTEN, heet de nieuwe subsidieregeling voor verenigingen die aangepast sporten aanbieden. Met de regeling wil de gemeente stimuleren dat iedereen in Assen kan sporten en bewegen. Een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn. De nieuwe regeling sluit beter aan bij de behoefte van verenigingen die slechts een kleine groep ‘Unieke Sporters’ hebben. Verenigingen kunnen tot 30 november 2019 een subsidieaanvraag indienen.

Extra inzet van verenigingen      Uniek sporten vraagt, in tegenstelling tot regulier sporten, vaak extra inzet van verenigingen. Bijvoorbeeld inzet van extra materiaal, personeel of ruimte. De nieuwe subsidie biedt voor de eerste tien leden een aanzienlijk hoger bedrag dan in de vorige subsidieregeling. Hiermee wil de gemeente sportverenigingen ondersteunen in de extra inzet die zij moeten doen om sporters met een beperking mee kunnen laten doen binnen de vereniging.

Uniek sporten     De gemeente heeft Uniek Sporten al jaren hoog in het vaandel staan en er gebeurt al veel op dit gebied. Een bijzondere vereniging in dat geheel is Sportclub Bartje. Dit is een sportclub voor mensen met een lichamelijke beperking die al 60 jaar bestaat en 200 leden telt. De club heeft een ruim aanbod aan sporten, waaronder zwemmen, waterbasketbal, handboogschieten en zitvolleybal. Een andere sportclub die al jaren G-teams (G-sporten is een niveau van sporten voor mensen met een lichamelijke- of verstandelijke beperking) in de competitie heeft is voetbalvereniging Asser Boys. Andere succesvolle G-sporten in Assen zijn: G-korfbal, G-zwemmen, G-tennis en G-atletiek.

Grote evenementen     Op het gebied van grote evenementen heeft Assen in het verleden gediend als gaststad voor het WK en EK atletiek en het WK CP-voetbal. Ook in het programma van de NOC*NSF Nationale Sportweek in Assen, van 20 tot 29 september, is er specifieke aandacht voor Uniek Sporten.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.