Menu Sluiten

Nieuwe locatie voor bloedafname Certe in Assen

Dit geldt voor patiënten die zijn doorverwezen door huisartsen, verloskundigen, een GGZ-instelling of Trombosedienst.

Patiënten die voor bloedafname of het inleveren van lichaamsmaterialen doorverwezen zijn door een huisarts, een verloskundige, GGZ-instelling of Trombosedienst kunnen vanaf 21 september terecht aan de Zendmastweg 19 in Assen. Dit gebeurde sinds de corona-crisis in een speciaal ingerichte tent op het terrein van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA).

Foto (c) Aangeleverde foto

De bloedafname-poli in het WZA blijft open voor patiënten die zijn doorverwezen door een specialist. Voor zowel de poli in het ziekenhuis als de locatie aan de Zendmastweg geldt dat vooraf een afspraak gemaakt moet worden. Die kunnen patiënten zelf maken op www.certe.nl.

Waarom een andere locatie?
Bloedafname voor patiënten die werden doorverwezen door een huisarts, een verloskundige, een GGZ-instelling of Trombosedienst vond sinds de corona-crisis plaats in een tent op de parkeerplaats voor het ziekenhuis. Dit was een tijdelijke oplossing om anderhalvemeter afstand te kunnen houden. Hiervoor is nu een andere locatie gevonden.

Corona-maatregelen
Daarnaast blijven de algemene corona-voorzorgsmaatregelen gelden: mensen die corona-gerelateerde klachten hebben of de afgelopen twee weken contact hebben gehad met een (mogelijke) corona-patiënt, worden verzocht om in overleg met hun doorverwijzer te bepalen of het onderzoek uitgesteld kan worden of dat er een aparte afspraak gepland wordt voor bloedafname thuis. Ook belangrijk is dat bezoekers zoveel mogelijk alleen komen en zich melden op het afgesproken tijdstip.

Meer informatie over actuele locaties en openingstijden staan op www.certe.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.