Menu Sluiten

Nieuwe kinderbibliotheek bij Kindcentrum Driemaster

Kindcentrum Driemaster in Assen heeft een nieuwe kinderbibliotheek. De nieuwe ‘Kidsbieb’ werd vanochtend feestelijk geopend tijdens de Kinderboekenweek.

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

Door: Romy Posthumus

Alle leerlingen van de basisschool in Pittelo zaten vanochtend met spanning te wachten op de opening van de nieuwe Kidsbieb. De kinderbibliotheek heeft een nieuw logo en een hele boel nieuwe boeken: van prentenboeken tot stripboeken en van boeken voor goede lezers tot boeken voor startende lezers.

Plezier in lezen

Elke dag is de bieb een dik halfuur geopend en mogen leerlingen boeken uitzoeken om op school of thuis te lezen, vertelt Heleen Drent, directeur van Kindcentrum Driemaster. De uitleen wordt verzorgd door oudere leerlingen van de school en door een groep vaste vrijwilligers.

(verhaal gaat verder onder de foto)

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

Door de nieuwe Kidsbieb hoopt het Kindcentrum het plezier in lezen te stimuleren: “Plezier hebben in lezen zorgt ervoor dat je meer gaat lezen. En dat zorgt er weer voor dat je meer leert over de wereld. Zo kunnen de leerlingen goed meedoen in de maatschappij”, vertelt Drent.

Taart

De kinderbibliotheek is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Kindcentrum Driemaster, Bibliotheek De Nieuwe Kolk (DNK) en de Rotary Club Assen. Het Kindcentrum heeft samen met Bibliotheek DNK de hele verzameling boeken van de school opgeschoond, up-to-date gebracht en aangevuld. De Rotary Club Assen heeft tientallen boeken aan de Kidsbieb geschonken. De titels van de boeken zijn uitgezocht door de Asser kinderboekenschrijver Chris Vegter.

Elke dag is er bij de Driemaster ruimte voor voorlezen, vrij lezen en leesonderwijs. De leerlingen kunnen dus een hele tijd vooruit met de nieuwe Kidsbieb. Maar toen de directeur aankondigde dat bij deze opening ook taart kwam kijken, werd het pas echt feest.