Menu Sluiten

Nieuw serie op TV Drenthe: Verboden Toegang

Gebouwen met een roemrijk verleden, maar niet meer toegankelijk voor bezoekers. Leeg, verlaten en wachtend op een nieuwe bestemming. Toegangspaden overgroeid met gras, locaties afgezet met prikkeldraad en bordjes Verboden Toegang.

Op dinsdag 3 november begint de nieuwe tiendelige serie Verboden Toegang op TV Drenthe, waarin we op zoek gaan naar de wereld achter de bordjes. We nemen je mee op reis door de provincie naar locaties die een belangrijke rol speelden in de Koude Oorlog, naar leegstaande fabriekshallen, locaties van Defensie, kerken en scholen. Van Roden tot Emmen en van Echten tot Gasselternijveen, overal staan verborgen pareltjes.


 

Foto (c) Aangeleverde foto

In iedere aflevering staan twee locaties centraal. Wat is de geschiedenis, wie hebben er rondgewandeld, waarom zijn ze verlaten en vervallen en wat zijn de toekomstplannen voor de leegstaande panden. Volgens eindredacteur Margreet Gort waren sommige panden ontzettend troosteloos: “Ingegooide ramen, prikkeldraad en een geur van rattenkeutels en schimmel. Toch schuilt er achter deze troosteloosheid vaak een mooi verhaal met waardevolle herinneringen van mensen die er hebben gewerkt. Die twee uitersten brengen we samen in de serie Verboden Toegang.”

Om een goed beeld van de leegstaande panden en complexen te kunnen geven, is in deze serie extra aandacht besteed aan het camerawerk. Zo is er gewerkt met dronebeelden en is een steadicam ingezet. Op deze manier is het net of de kijker zelf door het gebouw loopt. Volgens cameraman Jasper Pannekoek was het filmen op de bijzondere locaties een echte uitdaging: “Iedere keer als je een pand binnen loopt, ga je terug in de tijd. Dat was geweldig om mooi in beeld te brengen.”

Op dinsdag 3 november om 18.34 uur is de eerste aflevering, met daarna herhalingen, te zien op TV Drenthe. In deze aflevering bekijken we twee markante gebouwen in Meppel en Coevorden. Bijna iedereen kent deze iconen. En, goed nieuws voor de liefhebbers, ze zijn ook nog eens te koop.

De afleveringen kun je ook bekijken op rtvdrenthe.nl, via de RTV Drenthe app en later via Uitzending Gemist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.