Menu Sluiten

Niemand is hier Eenzaam langs zorgcentra in het Noorden

Niemand is hier Eenzaam langs zorgcentra in het Noorden
Succesvoorstelling te zien in Klazienaveen, Hoogezand, Emmen, Assen en Leeuwarden

De theatervoorstelling ‘Niemand is hier Eenzaam’ gaat in februari en maart op tournee langs verzorgingshuizen in Noord-Nederland.

De succesvoorstelling van PeerGrouP Locatietheater en Festival Jonge Harten is vanaf 11 februari in te zien in Klazienaveen, Assen, Hoogezand, Emmen en Leeuwarden. Op iedere locatie gaat één voorstelling in  de vrije kaartverkoop.

Foto (c) Aangeleverde foto

Niemand is hier Eenzaam gaat over Raf, een jongen die op 17-jarige leeftijd plotseling overleed. Zijn grote liefde Lida kwam met grote moeite het verlies te boven. Lida is inmiddels tachtig en woont in een verzorgingshuis. Raf doolt tussen zijn oude vrienden: hij ziet hoe hun levens zijn doorgegaan, terwijl hij voor eeuwig jong blijft. Hij hoort hun intiemste gedachten, die ze met niemand delen. Ze kunnen hem niet zien, niet horen, terwijl hij hen zoveel zou willen zeggen. Je hoort de intieme en persoonlijke verhalen via een koptelefoon. Ook het verhaal van Raf. Zo ontdek je wat hem nog altijd bindt aan de wereld.

Niemand is hier eenzaam is een coproductie van Jonge Harten Theater Festival Groningen en PeerGrouP Locatietheater Noord-Nederland. De voorstelling was in november 2019 op het Jonge Harten Theaterfestival te zien in verzorgingshuizen in Haren en Groningen.

Met de voorstelling willen PeerGrouP Locatietheater en Festival Jonge Harten aandacht vragen voor eenzaamheid onder jongeren en ouderen. De twee doelgroepen ontmoeten elkaar bij de voorstelling.

Recensies:
Theaterkrant: “De voorstelling is prachtig en ontroerend. Om stil van te worden. Thomas Höppener speelt Raf met precies de juiste distantie, waardoor het nergens larmoyant wordt. De zorgvuldige regie van Tamara Schoppert en de prachtige soundscape, die Jan Klug onder de teksten heeft gezet, doen de rest.”

Dagblad van het Noorden (****): ‘Wat een sterk idee. En hoe prachtig pakt het uit. Dinanda Luttikhedde en regisseur Tamara Schoppert onderzochten voor de PeerGrouP hoe het zou zijn om een voorstelling te maken, te spelen in woonzorgcentra, waarin jeugdigheid en ouderdom samenvloeien. Het resultaat is ontroerend en alledaags. Dus razend écht.’

Speeldata vrije voorstellingen:
Klazienaveen
Tangenborgh Woonzorglocatie ‘Dillehof’ – Fluitekruid 5
Dinsdag 11 februari om 19 u

Hoogezand
Zinn-locatie ‘De Burcht’ – Van der Duyn van Maasdamweg 250
Woensdag 26 februari om 19.30 u

Emmen
Treant-locatie ‘Oostermarke’- Veenkampenweg 110
Dinsdag 3 maart om 19 u

Assen
Interzorg locatie ‘Anholt’ – Paul Krügerstraat 1
Dinsdag 10 maart – 19 u

Leeuwarden
Woonzorgcentrum ‘Greunshiem’ – Tjotterstraat 16
Woensdag 18 maart – 19.30 u

Tickets
Normaal: € 19,50
CJP/Jong (-18): € 14,50

Tickets zijn online te koop op www.peergroup.nl

Cast en crew:
Idee/leiding: Dinanda Luttikhedde
Tekst: Herman van de Wijdeven
Regie: Tamara Schoppert
Co-regie: Meike Jansen
Spel: Thomas Höppener
Bijrollen: Hilly Harms, Janine van de Brink, Marianne Baldal, Rebecca Baldal, Manfred Kegel, Metje Dragtsma, Erna Kronenburg, Joop Ruiter, Sharon van der Zwaag, Jan Veldink, Cor de Kok, Yvonne Rademakers en Dina Steenge.
Figuratie: Bewoners, vrijwilligers en medewerkers van de locatie
Sounddesign: Jan Klug
Kostuums: Hadewych ten Berge
Techniek: Nico Wijnberg
Beeld: Reyer Boxem

Mede mogelijk gemaakt door:
Fonds Podiumkunsten, Provincie Drenthe, Stichting R.C. Maagdenhuis, Stichting Brentano’s Steun des Ouderdoms, Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK, Emmaplein Foundation, De Graaf-Drijvers Fonds, Kunstraad Groningen, Gemeente Groningen, Gemeente Emmen, Over de drempel | LF 2028, ZINN (Thuis) zorg | Wonen en Welzijn, Zorggroep Tangenborgh, Treant Zorggroep, Interzorg en KwadrantGroep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.