Menu Sluiten

New Blues Festival Assen viert lustrumeditie en hoopt op volle zalen

De vijfde editie van het New Blues Festival Assen gaat dit jaar wél door. Het eerste lustrum wordt op 15 oktober gevierd en de organisatie hoopt veel publiek te trekken.

Foto © Pixabay

Door: Romy Posthumus

“We mogen weer!”, zegt Jan Postma, voorzitter van Bluesstichting Assen, opgetogen. Samen met De Bonte Wever heeft de Bluesstichting het jaarlijkse New Blues Festival Assen georganiseerd. Door corona kon de lustrumeditie van vorig jaar niet doorgaan, maar het programma kon probleemloos een jaar worden doorgeschoven.

De organisatoren hopen veel publiek te trekken. “Dat is voor ons erg belangrijk en daar hikken wij elke keer tegenaan”, laat Postma weten. Het festival trekt jaarlijks ongeveer 500 bezoekers, terwijl gelijksoortige festivals in België en Duitsland drie- of vierduizend bezoekers trekken. Postma zou graag volle zalen willen zien: “Zodat we kunnen zeggen: sorry we zijn uitverkocht.”

Meer dan een line-up

Na een jaar waarin festivals niet door mochten gaan, hoopt Postma dat veel mensen weer zin hebben in een feestje. “Het zou mooi zijn om te groeien en een grote naam naar Assen te halen. Dat lukt nu niet omdat het budget heel beperkt is.” Toch heeft het festival ook dit jaar een line-up weten neer te zetten met nationale en internationale artiesten.

Onder anderen Wille & The Bandits uit Engeland, The Jose Ramirez Band uit de Verenigde Staten en Erwin Java’s Travel Party uit Nederland maken hun opwachting. Ook lokale muzikanten krijgen een podium. Een exclusief collectief van Asser muzikanten onder leiding van gitarist Roelof Meijeringh hebben speciaal voor deze editie drie sets samengesteld met een diversiteit aan muziekstijlen.

Het festival is volgens de Bluesstichting meer dan alleen muziek van aansprekende namen: “Het festival is een plek waar bluesliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten, samen muziek kunnen luisteren en daarover kunnen praten. Het moet een compleet plaatje zijn met goede muziek en een lekker biertje. Wat wil je nog meer?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.