NEIJAORSVESIET: Anne Doornbos krijgt Erespeld van het Huus van de Taol

Een bijzondere morgen is het op zaterdag 26 januari. In Beilen heeft streektaalorganisatie Het Huus van de Taol de drukbezochte jaarlijkse “Neijaorsvesiet”. Deze keer zijn er ook twee bestuursleden die afscheid nemen: Lukas Koops en voorzitter Anne Doornbos.

Foto © Aangeleverde foto

Voor zijn grote inzet voor het Drents en het Huus van de Taol / Het Drentse Boek in het bijzonder, krijgt Anne Doornbos de erepenning van het Huus van de Taol.

Anne Doornbos heeft 12 jaar in het bestuur gezeten. Als voorzitter doet hij zijn werk met volle overgave, maar ook daarbuiten draagt Anne het Drents uit. Zo zit hij in de SONT, de overkoepelende organisatie voor het Nedersaksisch. En daarmee staat Doornbos aan de wieg van het in oktober ondertekende Convenant voor het Nedersaksisch. Dit betekent een grotere erkenning van het Nedersaksisch door Rijk, provincies en gemeenten in Noord-Oost-Nederland.

Naast bestuurder is Anne Doornbos ook schrijver. Naast prachtige gedichten en verhalen, heeft hij vorig jaar een thriller in het Drents geschreven: De Paddenvanger. Door velen wordt dit als een topper beschouwd.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.