Menu Sluiten

Negentien extra tijdelijke woningen in Assen voor statushouders

Assen krijgt negentien tijdelijke woningen aan de Beilerstraat. De woningen zijn bedoeld voor statushouders en andere mensen die met spoed een woning nodig hebben. Het gaat om een periode van drie jaar en vanaf februari kunnen de eerste bewoners de woningen betrekken.

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

De woningen waren vroeger onderdeel van zorgcentrum de Boshof en staan op dit moment grotendeels leeg in afwachting van nieuwe plannen. Met deze tijdelijke oplossing wil de gemeente Assen de doorstroom op de krappe woningmarkt verbeteren. “We hebben in Assen, net als in de rest van Nederland, een tekort aan woningen. Met deze voorziening kunnen we bewoners die met spoed een woning nodig hebben, huisvesten tot zij een structurele woning hebben gevonden”, zegt wethouder Karin Dekker (GroenLinks).

Ruimte creëren 

De woningen zijn tijdelijk beschikbaar en geschikt voor één of twee personen. Het dagelijks beheer van de woningen wordt gedaan door woningcorporatie Actium. Samen met de gemeente kijken zij naar  de samenstelling van bewoners die op deze locatie komen wonen. Een gedeelte van de woningen wordt gebruikt om statushouders te huisvesten. Dit zijn mensen die een verblijfsvergunning hebben gekregen, maar nog in een asielzoekerscentrum wonen.

Door deze woningen aan te bieden wil de gemeente de doorstroom op de woningmarkt verbeteren en tegelijk ruimte creëren in de volle asielzoekerscentra. De gemeente Assen kreeg een subsidie van het Rijk voor dit initiatief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.