Menu Sluiten

Nederlands vrouwenelftal onder 19 speelt twee EK-kwalificatiewedstrijden in Assen

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar speelt woensdag 20 oktober en dinsdag 26 oktober op sportpark Marsdijk in Assen twee kwalificatiewedstrijden voor het EK voetbal. Voetbalvereniging Achilles 1894 is daar ‘ontzettend trots’ op.

Foto © Pixabay

Door: Romy Posthumus

Op woensdag 20 oktober speelt Nederland onder 19 om 19.00 uur tegen Oekraïne en op dinsdag 26 oktober om 19.00 tegen Schotland. De wedstrijden worden gespeeld op het voetbalveld van Achilles 1894. “Daar zijn wij ongelooflijk trots op”, zegt Peter de Jong, voorzitter van de voetbalvereniging. Op zaterdag 23 oktober spelen Schotland en Oekraïne ook tegen elkaar op het sportpark.

‘Prachtig compliment’

“Het is een prachtig compliment naar de vereniging. Maar ook zeker naar de gemeente. Zij onderhouden onze velden en daardoor hebben we een prachtige mat liggen. Dat is één van de dingen waar naar wordt gekeken.” Ook wordt er door de KNVB gekeken naar verlichting en het aantal plaatsen op de tribune.

Inmiddels is Achilles 1894 een vaste speellocatie van Oranje. In Noord-Nederland wordt er verder gespeeld in het Friese Harkema. Nederland speelt in een groep waar verder nog Oostenrijk in zit. Deze wedstrijd wordt op 23 oktober gespeeld in Friesland.

Kwalificatie

De eerste drie van de poule, kwalificeren zich voor de tweede ronde, waar de gekwalificeerde landen in zeven groepen worden verdeeld. De groepswinnaars van de zeven groepen kwalificeren zich voor het EK vrouwen onder 19, dat volgend jaar in Tsjechië wordt gespeeld.

Tijdens het vorige Europese kampioenschap, in 2019, haalde Nederland de halve finales. In 2020 en 2021 is het EK onder 19 niet doorgegaan vanwege het coronavirus.

De wedstrijden in Assen zijn opengesteld voor publiek. Iedereen die wil mag komen. Kaarten kunnen afgehaald worden in de kantine van Achilles 1894. De toegang is gratis.