Menu Sluiten

Na 53 jaar houdt Asser kroegbaas Appie Bruins het voor gezien

Een van de oudste kroegbaas van Assen stopt ermee. Appie Bruins, de 69-jarige eigenaar van Café de Pimp, gaat na 53 jaar werken in de horeca met pensioen. Morgen tapt hij zijn laatste biertje.

Door: Floor Visser

© Omroep Assen / Floor Visser
Net bijgekomen van de TT-week en ietwat moe zit Bruins op een kruk in zijn café. Gisteravond nam de horecaman afscheid van zijn vaste gasten. “Ik ga het missen, dat is makkelijk zat. Al die jaren heb ik reuring en mensen om me heen gehad. Een dag in de horeca is nooit hetzelfde.”
In Assen zijn er volgens Bruins nog maar een paar bruine cafés en dat aantal wordt steeds minder. “Dat doet me wel een beetje zeer.”
50e TT week
Het was de vijftigste TT-week die hij heeft gewerkt. En dat ging, ondanks zijn leeftijd, nog prima. “Mijn gezondheid heeft me gelukkig nog niet in de steek gelaten. Anders kun je dit werk ook niet doen. Al moet ik wel zeggen dat ik stram uit mijn bed kwam vorige week”, lacht de horecaman.
(De tekst gaat verder onder de foto)
© Omroep Assen / Floor Visser
In 1969 begon Bruins in hotel De Brink als leerling kelner. Later werkte hij bij discotheek Parkzicht, waarna hij samen met zijn vrouw bijna twintig jaar café De Pimpelaer in Assen runde. In 2012 kwam daar een einde aan toen hij het café aan de Groningerstraat verkocht. Maar lang stil zitten kon hij niet. Slechts een half jaar duurde het voordat het horecavirus weer begon te kriebelen. Sinds die tijd huurt hij een nieuw pand aan het Kerkplein en toverde het om in De Pimp.
De kroeg maakte hij helemaal eigen. Zo plakte hij TT-tegeltjes aan de muur en honderden muntjes aan het plafond om de boel wat op te fleuren. Fooigeld, zo verklaart de kroegbaas. Ook hangen oude foto’s van het pand aan de wand, stammend uit 1900. “Ik hou wel van een beetje nostalgie, als Assenaar.”
Het laatste biertje
Morgen is het dan echt zo ver. Dan tapt Bruins zijn laatste biertje en wordt het café overgenomen door een nieuwe eigenaresse. Gelukkig blijft de naam De Pimp bestaan. En nu? “Eerst maar eens op vakantie. En als ze me nog eens nodig hebben, dan ben ik beschikbaar.”
Bekijk hier een video over de kroegbaas Appie Bruins op RTV Drenthe.