Muzikaal cadeau voor basisscholen in de Kindermuziekweek

Van 9 tot en met 18 april vindt in Nederland de Kindermuziekweek plaats. Een dikke week  doordrenkt van muziek voor kinderen tussen de 0 tot 12 jaar.  

Dit jaar worden alle basisscholen in de provincie door MuziekAkkoord Drenthe getrakteerd op een  muziekles van BOOM BOOM CLAP. Elke groep van elke Drentse basisschool kan gratis gebruik  maken van een tien minuten durende muziekles. De kinderopvang en de groepen 1 en 2 leren een  vrolijk liedje en een dans. De leerlingen in de middenbouw kunnen aan de slag met verschillende  ritmes en de oudste kinderen leren een rap maken en gaan aan de slag met bodypercussion.  Deze muzieklessen zijn tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen drie Drentse  culturele partners BOOM BOOM CLAP, Martijn van Hese en MuziekAkkoord Drenthe. 

Foto © Aangeleverde foto

Muziekakkoord Drenthe is onderdeel van het landelijke programma Méér Muziek in de Klas en zet  zich in voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen in Drenthe. BOOM BOOM CLAP  onderstreept deze visie met een digitale muziekmethode. Oprichter Willemijn Bonder: ‘Door middel  van onze digitale lesmethode willen we alle basisschool leerlingen in Nederland voorzien van  kwalitatief, leuk, energiek en betaalbaar muziekonderwijs. De super-korte-mini-muzieklessen die  we voor de Kindermuziekweek Drenthe hebben gemaakt zijn een prachtige kennismaking met  onze methodiek’.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.