Menu Sluiten

Muziekparty’s rond de Markt moeten uitgaansleven in Assen boost geven

De Asser horecabedrijven Zusjes de Boer en Proeflokaal Autentieq aan de Markt willen met speciale muziekparty’s het uitgaansleven in de provinciehoofdstad een boost geven. Elk weekend zijn er live dj’s of muzikale themaparty’s. De reuring moet voorkomen dat het Asser uitgaanspubliek, zowel jong als oud, steeds vaker op de trein stapt om zijn heil te zoeken in de stad Groningen.

Horecaondernemers Geert te Velde en Ronald Obbes brengen muziek in de brouwerij rond de Asser Markt

Foto © RTV Drenthe / Margriet Benak

Vijf jaar geleden sloten aan de Brinkstraat drie, vooral onder jongeren populaire uitgaansgelegenheden. Sindsdien is er in het centrum een gat in het horeca-aanbod. En dat is nog altijd niet gevuld. Al doet Pand17, een horeca- evenementencentrum aan de rand van Marsdijk, al sinds vorig jaar z’n best daar de jeugd naartoe te trekken. Maar dat ligt nu eenmaal niet in het centrum.

Weinig te beleven

Vooral onder jongeren wordt geklaagd dat er in hartje provinciehoofdstad in het weekend weinig te beleven valt. En dat gat dat willen ze opvullen, de horecaondernemers Ronald Obbes van Zusjes de Boer en Geert te Velde van Proeflokaal Autentieq. In het eerste weekend van september gaan ze los. “We merken dat de mensen, na twee jaar corona, ook echt weer toe zijn aan een feestje. En ze willen weer uitgaan, al is corona natuurlijk nog altijd niet helemaal voorbij”, zegt Obbes tegen RTV Drenthe. 

Geert te Velde, uitbater van Proeflokaal Autentieq, heeft afgelopen maand al op een paar avonden geëxperimenteerd. Binnen wordt dan zo’n beetje alles wat los en vast zit, door hem uit z’n tent gesleept. En dan is de kale cafévloer ‘the place to be’, om te dansen.

“Zo kan er weinig kapot gaan”, aldus Te Velde. “En geen meubels erin, dat bespaart kostbare ruimte, de volumeknop van de muziek gaat verder open en dan is het feest.” Buiten, pal voor het café, heeft hij hoge statafels neergezet, en die vallen in de smaak. “De eerste paar keren waren zeer geslaagd, de tent was gewoon te klein.”

Pubquiz, dj’s en themaparty

Te Velde runt twee horecazaken aan de Markt. Eentje, restaurant Autentieq, is puur gericht op eters. Maar in Proeflokaal biedt hij vanaf september speciaal vermaak in het weekend. Maandelijks is er de donderdagse pubquiz, en op zaterdagen wordt de agenda gevuld tot eind dit jaar met evenementen. Zo komen er live dj’s en speciale party’s rond End of Summer, een Foute Party, Halloween, kerst en oud en nieuw.

(tekst gaat verder onder de foto)

Proeflokaal Autentieq komt met allerlei events voor reuring aan de Markt

Foto © RTV Drenthe / Margriet Benak

Markt als ‘hotspot’

Obbes zet bij Zusjes de Boer ook live dj’s neer, en elke laatste vrijdag van de maand is het tijd voor Dance Classics Party. “We hebben het ooit wel eens geprobeerd in Lodewijk Napoleon, maar dat bleek al snel te krap. Met Zusjes de Boer, wat we een tijdje geleden ook hebben overgenomen, is die ruimte er wel om dit soort dingen te doen. De Markt wordt een hotspot, waar altijd wat te doen is.”

Volgens beide horecamannen klinkt al te vaak te gemakkelijk het verwijt dat in de weekenden in het Asser uitgaansleven niks te doen is. “Dat verwijt mag je straks niet meer hebben. Er is dan genoeg reuring en gezelligheid, dus op de trein stappen naar Groningen hoeft echt niet, het is gewoon hier aan de Markt te vinden.”

‘We gaan knallen’

Te Velde en Obbes trekken de kar van de muziekparty’s aan hun horecaplein, en er zit meer in het vat op deze locatie. Wat en hoe, daarover volgt nader overleg met alle andere horecapartners die er zitten. “Alles gebeurt in goed overleg, en klachten van bewoners die steeds meer in het centrum komen te wonen, die verwacht ik niet meteen.”

Op zaterdag 3 september trappen beide café’s af met live dj’s ‘in the house’. “We gaan knallen”, zet Obbes. “Jonge Assenaren, maar ook de oudere Assenaar, die moet hier straks z’n vertier vinden.” Waarop Te Velde aanvult. “Er was ook al vertier, maar daar gaan we wat meer gas op geven.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.