Menu Sluiten

Muziek door een omroepwagen, makkelijker gezegd dan gedaan

In het vragenhalfuur stelde mevrouw Koolstra voor om de ouderwetse omroepwagen door Assen te laten rijden om in deze sombere tijden de zaak op te vrolijken met muziek.

Vooral begin januari is het volgens haar erg stil. Zij wilde vooral aandacht besteden aan de tehuizen. Om de bewoners niet in hun middagdutje te storen zou de muziek niet voor drie uur ten gehore gebracht moeten worden.

Jannie Drenthe (SP) vond het een mooi idee. Maar we moeten voorkomen dat er in deze tijd door de muziek oploopjes ontstaan. Cindy Vorselman (PvdA) zei dat er wel goed nagedacht moet worden over de keuze van de muziek, smaken verschillen nu eenmaal. Hans Marskamp (GrL) stelde voor om met een draaiorgel de bewoners op te vrolijken.

Wethouder Bob Bergsma zei dat hij blij was met de creatieve inzet van de Assenaren. Maar dat aan het voorstel nog wel enige “haken en ogen zitten.” Zo’n wagen met geluidsinstallatie valt onder de evenementen en daarvoor is dus een vergunning nodig. Maar hij dacht dat er wel kansen lagen voor Mijn Buurt Assen in “Muzikale mogelijkheden op kleine schaal.” Hij zou proberen daar vorm aan te geven.

Mevrouw Koolstra was van mening dat dat een goed begin zou zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.