Menu Sluiten

“Muskee 80 Jaar” heeft 2500-ste bezoeker

De expositie in het Cuby Museum in Grolloo heeft zaterdagmiddag haar 2500-ste bezoeker kunnen verwelkomen. Marijke de Jong-Los uit Baflo kreeg een brede lach op haar gezicht toen het welkomstcomité haar van deze mooie mijlpaal op de hoogte bracht. Samen met haar man Pieter kwam ze zaterdagmiddag speciaal naar het C+B Museum om daar de tentoonstelling “Harry Muskee 80 Jaar” te bekijken. Groot was haar verbazing dan ook dat ze werd verwelkomd door museumvoorzitter Lukas Koops, die haar niet alleen toesprak, maar ook een groot boeket bloemen overhandigde. Daarnaast ontving Marijke de Jong uit handen van medebestuurslid en auteur Koert Broersma het boek “Somebody will know someday”.

Foto © Aangeleverde foto

“Dit is een enorme verrassing”, liet Marijke de Jong weten. “We hebben vandaag onze familiedag en zijn in Grolloo, waar alle andere familieleden zijn gaan fietsen. Maar ik wilde persé naar het C+B Museum en dat kon ik nu combineren.”

Voor het museum blijkt de huidige tentoonstelling over het leven van Harry Muskee een groot succes. Nadat op 10 juni de deuren voor het eerst sinds de coronacrisis weer open gingen en de nieuwe expositie voor het eerst was te bewonderen, hebben al meer dan 2500 mensen deze tentoonstelling bezocht. Zaterdag aan het begin van de middag werd de 2500-ste bezoeker geregistreerd. Nog nooit in de tienjarige geschiedenis van het museum passeerden in relatief zo’n korte tijd zoveel bezoekers de deuren van het pand aan de Voorstreek in Grolloo.

Zaterdag 17 juli werd Dita Duijndam uit Sappemeer als 1000-ste bezoeker ontvangen, zeven weken later staat de teller op 2500.

Marijke de Jong bleek een fan van het eerste uur te zijn. En wat voor fan, want in de allereerste periode van Cuby & The Blizzards heeft ze, zo bekende ze zaterdag met een lach, verkering gehad met toenmalig bandlid Henk Hilbrandie. “Oorspronkelijk kom ik uit Smilde en in die periode kwam ik ook veel bij toenmalig café Jan Dekker in Assen en daar kwam ik de bandleden nog wel eens tegen. Ik vind dat altijd nog een prachtige tijd.”

De laatste maal dat ze Cuby & The Blizzards zag optreden was in Amen in De Amer. “Toen trad hij daar op met Daniël Lohues, dat was heel mooi.”

Vroeger had Marijke de Jong-Los veel grammofoonplaten van Cuby & The Blizzards, maar tegenwoordig slechts één cd. “The best of. Dan heb je toch alle topnummers”, zei ze lachend voordat ze samen met man Pieter het museum betrad.

Overigens is het museum erg in trek. Sinds de opening in 2011 hebben al meer dan 40.000 mensen het C+B Museum in Grolloo bezocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.