Menu Sluiten

Motorcoureur Erik Bruns promoot motorsport bij scholieren in TT Museum

De 15-jarige Erik Bruns uit Borger was dinsdagochtend te gast in het tijdelijke TT Museum in het pand van RTV Drenthe in Assen. Hij promoot daar de motorsport bij scholieren uit Assen.

Erik Bruns (15) promoot de motorsport bij scholieren

© Omroep Assen / Gerrit Mennink

De jonge coureur uit Borger heeft één grote droom: ooit zelf zo beroemd worden dat hij een eigen plek krijgt in het TT Museum. Vol trots vertelt hij over zijn liefde voor de motorsport aan scholieren van het kind- en leercentrum W.A. van Liefland in Assen. Zij vragen hem het hemd van het lijf. “Hoe maak je een bocht?” vraagt een van de leerlingen. “Hoe hard gaat jouw motor?” vraagt een ander.

Meer dan een hobby

Voor Erik is de motorsport meer dan een hobby. Sinds zijn zevende is hij er elke dag mee bezig. Hoe goed hij is? “Te goed”, aldus de Valentino Rossi in spé. Dat de sport niet zonder gevaar is, weet hij maar al te goed. Door een crash vorig jaar belandde hij zes weken in een rolstoel. “Maar het is minder gevaarlijk dan voetbal”, aldus Bruns.

De scholieren luisteren aandachtig en mogen zelfs even op de motor zitten om het leven als coureur te proeven. Een van de kinderen, Klaas-Jan (11), ziet dat leven wel zitten. “Dit is mijn grote droom”, vertelt hij enthousiast. Andere kinderen vinden die snelheid toch een beetje spannend. “Ik speel liever een motorrace op de PlayStation.”

Bezoek gratis het TT Museum

Het pop-up TT Museum van RTV Drenthe is van 11 tot en met 25 juni tussen 10.00 en 17.00 uur dagelijks geopend en de entree is gratis.