Menu Sluiten

Montis, Goudsmit & Directie: swingende Soul Jazz in Amen

Het Benjamin Herman Trio gaf eerder dit jaar een gedenkwaardig concert in De Amer, dat op zaterdag 14 maart (20.00 uur) de jazz opnieuw een podium biedt. Nu is het de beurt aan Montis, Goudsmit & Directie. 

Dit Nederlandse drietal heeft een voorliefde voor swingende, dansbare Soul Jazz en biedt kwaliteit van de bovenste plank. Frank Montis, een beest achter de Hammond, begrijpt deze muziek als geen ander en kwam tijdens sessies regelmatig Anton Goudsmit en Cyril Directie tegen. Nu vormen ze een ijzersterke combi. Met zijn ontembare energie en gevoel voor de ‘groove’ toont Goudsmit zich de perfecte gitarist voor de formatie. Directie stookt achter de drums het vuurtje nog wat harder op. Live gaat het alle kanten op. Klassiekers van Grant Green, The Meters en John Scofield worden afgewisseld met eigen composities en jams. Zeker is dat het altijd swingt.


Foto (c) Aangeleverde foto

De drie mannen hebben hun sporen in de loop der jaren wel verdiend. Frank Montis toert regelmatig met zijn band Delmontis door het land en was actief als zanger/toetsenist van het succesvolle Gare Du Nord. Anton Goudsmit bestormde jarenlang de podia in binnen- en buitenland met New Cool Collective en de Ploctones. Cyril Directie gaf onlangs drumles in DWDD, maar is vooral bekend door zijn spel bij onder andere de Dulfers, ook New Collective, Kane en The Postmen.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Voor de agenda

Zaterdag 14 maart 2020

Montis, Goudsmit & Directie (Soul  Jazz)

De Amer in Amen

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 19,00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.