Menu Sluiten

Monique Boeijen nieuwe bestuurder Actium

Per 1 juli is Monique Boeijen de nieuwe bestuurder van woningcorporatie Actium. Hiermee volgt zij Elles Dost op die in januari bestuurder werd bij Lefier en Marcel van Halteren die de functie op dit moment ad interim vervult. Met Monique Boeijen krijgt Actium een ervaren en betrokken bestuurder, met een open blik en hart voor de volkshuisvesting.

Monique Boeijen Foto (c) Aangeleverde foto

Ervaren volkshuisvester

Monique Boeijen heeft ruime ervaring in de volkshuisvesting. De laatste vijfenhalf jaar was ze directeur-bestuurder bij SWZ in Zwolle. Daarvoor werkte ze bij verschillende woningcorporaties en bij Aedes, de koepel voor woningcorporaties. Ook is zij zeer actief in het sociaal maatschappelijk werkveld. Ze is onder meer lid van het bestuur voor het Platform Wonen-Welzijn-Zorg in Zwolle en toezichthouder bij twee regionale onderwijsorganisaties. Daarnaast is ze lid van de Deelnemersraad van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw, een landelijke stichting die bijdraagt aan gunstige financiering van de volkshuisvesting.

Werken vanuit de bedoeling

Voor Monique Boeijen staat werken vanuit de bedoeling centraal: “De maatschappelijke opgave die woningcorporaties hebben, maakt ons uniek. Wij kunnen echt van betekenis zijn door mensen een goed en betaalbaar huis te bieden, waar ze zich thuis voelen. Dat is waar corporaties voor staan, dat is waar Actium iedere dag aan werkt.

De afgelopen jaren heb ik met zeer veel plezier gewerkt in het Zwolse. Tegelijkertijd kijk ik uit naar de overstap richting Drenthe en Friesland. Hiermee maak ik de stap naar de stad én het platteland, met alle interessante uitdagingen die daarbij horen. Actium is een organisatie die staat voor samenwerking en waar collegialiteit belangrijk is. Dat past bij mij. Het is vandaag de dag noodzaak om met collega’s, huurders, gemeenten en maatschappelijke partners op te trekken. We kunnen het niet meer alleen. Graag ben ik op verbindende wijze van meerwaarde in deze samenwerkingen.”

Een bestuurder die prachtig past bij Actium

Actium is blij met de komst van haar nieuwe bestuurder. Jacob Bruintjes, voorzitter van de raad van commissarissen: “Monique Boeijen is een ervaren bestuurder met een open blik. Ze past prachtig in het profiel dat we voor ogen hadden bij de werving. Wij rekenen erop dat Monique als directeur-bestuurder een betekenisvolle rol zal hebben in onze actuele en toekomstige maatschappelijke opgaven. Zij zal Actium verder brengen op de drie pijlers van de strategische koers: oog voor ieder mens, duurzaam en vernieuwend. Dat doet ze met leiderschap gericht op samenwerking, passend bij de organisatie die Actium is. We verheugen ons op de samenwerking.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.