Menu Sluiten

Mogelijke schadelijke effecten van rubbergranulaatkorrels worden beperkt

Veel kunstgrasvelden in Assen zijn bedekt met rubbergranulaatkorrels. Deze korrels zijn mogelijk schadelijk voor het milieu. In een voorstel vroeg het college de raad, € 160.000, beschikbaar te stellen “om te voorkomen dat de korrels buiten het sportveld in het milieu terecht komen.”

Het gaat om het aanleggen van “kantplanken en schoonlooproosters met vuilopvang.” Daardoor moeten de granulaatkorrels op het veld blijven en niet in het milieu en de riolering terecht komen.

Luc Rengers (PvdA) zei dat er flinke boetes staan op het overtreden van de milieuregels. Hij riep het college op haast te maken met de uitvoering van de aanpassingen. Hij benadrukte dat bij toekomstige kunstgrasvelden granulaatkorrels moeten worden gebruikt die het milieu en de gezondheid niet schaden. Sjoerd Bakker (GrL) sloot zich hierbij aan “zoek naar natuurlijke materialen die mens en natuur beschermen.” Hij stelde ook vast dat de voorgestelde aanpak “nog geen permanente oplossing is.” Remi Moes (D66) wilde van de wethouder weten of er nog meer kosten te verwachten zijn. Ook hij pleitte voor een snelle aanpak.

Wethouder Bob Bergsma zei dat er geen extra kosten zijn te verwachten. Maar het Achilles-veld wordt onderzocht op milieuverontreiniging. Maar dat staat los van deze investering. Voor de eventuele aanpak van het Achilles-veld wordt dan een nieuw raadsvoorstel gepresenteerd. De wethouder zegde toe dat in de toekomst milieu en gezondheid vriendelijke korrels zullen worden toegepast.

De raad stemde unaniem in met het voorstel om geld beschikbaar te stellen om de mogelijke schadelijke effecten van rubbergranulaatkorrels tegen te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.