Menu Sluiten

Minirotonde Nobellaan open voor verkeer

Sinds vorige week kan verkeer gebruikmaken van de nieuwe minirotonde aan de Nobellaan. De kruising Nobellaan met de Mr. Groen van Prinstererlaan stond in de top van de kruispunten van de meeste ongevallen in Assen. Met de aanleg van de rotonde is het kruispunt volgens de gemeente Assen veiliger geworden.  

© Gemeente Assen

Op de minirotonde maken auto’s en fietsers samen gebruik van de rijbaan. Ook zijn rondom de rotonde zebrapaden aangelegd. 

Op de kruising Nobellaan zijn sinds 2014 zeven ongevallen geregistreerd, waarvan twee met letsel. Daarnaast zijn er kleinere aanrijdingen geweest, die niet in de registraties zijn opgenomen. Volgens de gemeente bleek uit analyses van deze ongelukken dat de snelheid van het verkeer te hoog was en dat er niet goed voorrang werd verleend.

Vervolgwerkzaamheden 
Na de zomervakantie vervolgen de werkzaamheden aan de Nobellaan, tussen de Mr. Groen van Prinstererlaan en de Talmastraat. Hier wordt het riool vervangen, de weg opnieuw aangelegd en het asfalt van de fietspaden verhard. Ook worden maatregelen genomen om wateroverlast bij heftige regenbuien te verminderen en worden er extra bomen aangelegd om hittestress te voorkomen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan het einde van dit jaar afgerond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.