Menu Sluiten

Metershoge buste Frida Kahlo eindelijk in Assen

De onthulling van het metershoge beeld van Frida Kahlo liep vanmiddag nogal wat vertraging op. Het spande er even om of het wel door kon gaan, omdat de buste bijna van de vrachtwagen viel. Maar na weken wachten is het kunstwerk dan toch echt aangekomen in Assen.

Rechten: Omroep Assen / Gerrit Mennink 

Rond twaalven zou het beeld van de wereldberoemde Mexicaanse kunstenares onthuld worden aan de kop van de Vaart. Maar dit wordt het eind van de middag. De vrachtwagen was iets later en het transport ging wat ingewikkelder dan verwacht. Het beeld begon op de snelweg te schuiven en kukelde bijna van de vrachtwagen af. Onderweg moest de buste bij een tankstation weer vastgezet worden.

Het beeld is bedoeld als blikvanger voor de internationale tentoonstelling Viva la Frida! in het Drents Museum in Assen. De tentoonstelling draait om het leven en werk van Frida Kahlo. Al sinds de opening van de tentoonstelling twee maanden geleden, is het de bedoeling dat aan de kop van de Vaart een buste van de wereldberoemde kunstenares komt te staan. Meerdere keren werd de komst van het kunstwerk uitgesteld, dus de uitgestelde onthulling van vandaag past in het plaatje.

Vertraging

Zo duurde het productieproces van de buste langer dan gedacht. Het eerste ontwerp was niet goed aangeleverd en de onderkant van de buste moest handmatig gesneden worden in plaats van met de freesmachine. Ook waren er problemen met de vergunning: de gemeente Assen was bang voor omval-gevaar en daarom moest het ontwerp worden aangepast. Dat alles is nu goedgekeurd door de gemeente.

Het beeld staat nu dus echt op z’n plekje en kan bewonderd worden aan de kop van de Vaart.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.