Met je longziekte de winter door en het longaanval actieplan

Op 17 februari gaat het bij Longpunt Assen over; ‘Met je longziekte de winter door; tips en trucs voor het dagelijks leven’. Astrid Koopmans en Mandy Mkrtchjan, longverpleegkundigen bij Icare Thuiszorg gaan hier deze middag uitgebreid met u op in. Naast informatie is er alle gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar ervaringen uit te wisselen.
U bent van harte welkom!

Locatie Dorpshuis M.F.A. Schakelveld, Witterhoofdweg 1 Assen om 14.00 uur.

Foto (c) Aangeleverde foto

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds i.s.m. het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Icare Thuiszorg, Huisartsen, Fysiotherapeuten en Apotheken. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Henk Heuvelink tel. (052) 8371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.