Menu Sluiten

Met de Matthäus-Passion op weg naar Pasen

De Matthäus-Passion van Johan Sebastian Bach is geschreven om de veroordeling en kruisiging van Jezus in muziek te verkondigen. Nederland is het land waar in de aanloop naar het paasfeest de meeste uitvoeringen van de Matthäus-Passion plaats vinden. In Noord Nederland verzorgt het Luthers Bach Ensemble een serie uitvoeringen. Op 18 maart in Loppersum, 19 maart Sneek, 20 maart Groningen en 21 maart Assen.

Het beroemde werk van Johann Sebastian Bach wordt uitgevoerd door het Luthers Bach Ensemble in samenwerking met het bekende Roder Jongenskoor. Het orkest en de zangers staan onder de artistieke en muzikale leiding van Tymen Jan Bronda.

Zaterdag 21 maart is er om 19.30 uur een uitvoering in de Jozefkerk Assen.

De uitvoering is semi-scenisch. Solisten en koorzangers zingen niet van bladmuziek, maar uit het hoofd. Lichaamstaal en emotionele zeggingskracht spelen daarom een grote rol bij deze uitvoering van het lijdensdrama. Het contact met de toeschouwers wordt veel directer en daardoor wordt de intensiteit van de muzikale ervaring op het podium én in de zaal veel groter.

De eerste uitvoering was in 1728 in de Thomaskirche in Leipzig. Deze uitvoering is Assen mag u niet missen!

Kaartverkoop. De toegangsprijs is € 32,50 en verkrijgbaar via http://luthersbachensemble.nl en Boekhandel van der Velde Assen, Gedempte Singel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.