Menu Sluiten

Meet & Greet met Lisette Jonkman

Lisette Jonkman signeert zaterdag 18 december haar hertaling van Jane Austens “Trots en vooroordeel’ bij Van der Velde Boeken Assen.

Cover boek Foto © Aangeleverde foto

‘Trots en vooroordeel’
‘”Meneer Darcy is één en al beleefdheid,” zei Elizabeth met een licht sarcastisch glimlachje. ‘Trots en vooroordeel is het zesde deel in serie Wereldklassiekers van Blossom Books Wereldklassiekers. Sinds 2019 hoopt deze uitgeverij met deze lijn meer jongeren te interesseren in en kennis te laten maken met de klassieke wereldliteratuur. De nieuwe hertalingen blijven dicht bij het origineel en zijn tegelijkertijd zo bewerkt dat ze voor jongeren de opstap vormen naar ander klassiek werk.

De Wereldklassiekers zijn uitgerust met linnen omslag met folieopdruk.

Foto © Aangeleverde foto

Lisette Jonkman
Lisette Jonkman werd geboren op 16 juli 1988 in Haarlem. Ze groeide op in IJmuiden. In groep 7 begon ze met fictie schrijven. Aangemoedigd door haar docent, schreef ze een aantal horrorverhalen. Hij wakkerde haar passie voor schrijven op jonge leeftijd aan.

In juni 2013 verscheen Verkikkerd en in november 2013 besloot ze fulltime te gaan schrijven. Het vervolg Verslingerd kwam uit in mei 2014. Aan het eind van 2014 verscheen Schrijven kreng! In 2017 kondigde Jonkman aan dat er een vervolg zou komen op Verkikkerd en Verslingerd, getiteld Verknocht. Ter promotie van het nieuwe boek zou ze een kort verhaal schrijven over twee bij-personages in de serie. Het korte verhaal werd echter steeds groter, tot het uitgegroeid was tot een trilogie: Onbreekbaar. De Onbreekbaar-trilogie kreeg van veel recensenten het label New Adult in plaats van feelgood/chicklit. Jonkman fungeert daarnaast regelmatig als jurylid bij schrijfwedstrijden.

Praktische informatie:
Datum: 
zaterdag 18 december;
Tijdstip: van 14.00 t/m 16.00 uur;
Locatie: Van der Velde Boeken Assen;
Entree: gratis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.