Meerdere waarheden over het aanpassen van de Vredeveldse fietstunnel

Het college heeft in een brief aan de raad laten weten dat één van de buurtbewoners zijn grond niet tijdelijk beschikbaar wil stellen voor de uitvoering van de aanpassing van de helling van de Vredeveldse fietstunnel. Maar de betreffende bewoner heeft de fractie van GroenLinks laten weten, “Als er aanpassingen moeten komen aan de oostzijde van de fietstunnel, wij dit besluit (van de gemeenteraad) zouden respecteren en onze volledige medewerking zouden verlenen.”

Kortom de informatie in de brief aan de raad wijkt af van wat de betreffende grondeigenaar heeft toegezegd. De uiteenzetting van het college in de brief werd afgelopen raadsvergadering onderstreept door de BAM, de aannemer.

Iedereen heeft blijkbaar een eigen waarheid.

 VredevTunnel

Hans Marskamp van GroenLinks wil weten hoe de vork in de steel zit. Hij vraagt aan het college, “hoe is dit verschil in berichtgeving van de gemeente de grondeigenaar ontstaan?” Hans Marskamp stelt vast dat de grondeigenaar door de brief van het college aan de raad ernstig te kort is gedaan. Hij vraagt zich af of het college de mening van de GroenLinks fractie onderschrijft en of het college van plan is en bereid is “dit te rectificeren en de eigenaar verontschuldigingen aan te bieden?”

Hans Marskamp, gaat er van uit, gezien de informatie van de grondeigenaar (e-mails en overleg verslagen) dat het college de raad niet goed heeft geïnformeerd. “De raad zou er toch op moeten kunnen vertrouwen volledig en juist geïnformeerd te worden door het college? Bent u het met ons eens dat dat in dit geval niet is gebeurd?”

Het zal duidelijk zijn, als Hans Marskamp gelijk heeft, dat de raad door het college inderdaad niet juist is ingelicht en dan heeft de gemeenteraad een ernstig politiek probleem op te lossen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.