Menu Sluiten

Meerdere 4 Mijl routes in Asser wijken

De 4 Mijl van Assen kan dit jaar op meerdere plekken gelopen worden. De organisatie is een samenwerking aangegaan met Vaart Welzijn en Mijn Buurt Assen om in meerdere wijken routes van 6,4 km uit te zetten. 

Foto © 4 Mijl van Assen

Volgens de organisatie is dit een uniek initiatief in Nederland. “In geen enkele andere stad anders dan Assen zijn zoveel permanente hardlooproutes uitgezet. De nieuwe routes zijn aangegeven met pijlen op de weg. Als dit initiatief een succes is dan gaan de samenwerkende partijen onderzoeken of het mogelijk is deze routes definitief uit te zetten, zoals de route in Marsdijk.” 

Permanente route Marsdijk

Op dit moment is in Marsdijk al een permanente route van de 4 mijl van Assen. Die bestaat al een aantal jaar. “Daar wordt veel gebruikt van gemaakt. Niet alleen om hard te lopen, maar ook om te wandelen, fietsen, skeeleren en op rolschaatsen”, vertelt de organisatie. 

Samen met Mijn Buurt Assen gaat de organisatie een stap verder en hebben ze routes uitgezet in de volgende wijken: Pittelo, Baggelhuizen, Assen-Oost, Lariks en Kloosterveen. De route in Marsdijk blijft ook. In Marsdijk is de route aangeven met route bordjes. In de andere wijken is het aangeven met tijdelijke bordjes en staat de startplaats aangeven op de grond. De gehele routes staan op de website van de 4 Mijl. 

Lustrumeditie

De 4 Mijl wordt dit jaar gehouden op zaterdag 17 september. Het is de lustrumeditie, want de 4 mijl bestaat 5 jaar. Start en finish zijn op het evenemententerrein in het Anne Frank Park en doorkruist Marsdijk, natuurgebieden Beekdal De Messchen en De Landjes Marsdijk.