Menu Sluiten

Meer sociale impact dankzij de financiële Impuls van MAEX

‘Het is echt leuk om te zien dat het werkt; we kunnen nog meer jongeren inzetten om ouderen te helpen’

‘Het is heel snel gegaan en het resultaat mag er zijn!’ Het enthousiasme is te horen in de stem van Jordi van der Meijden, medeoprichter van KlusmetPlus. Hij heeft afgelopen mei. een Impuls van MAEX toegekend gekregen om zijn organisatie te versterken. In 2018 ontstond zijn stichting vanuit een studentcompany.

Jordi ontwikkelde met zijn medestudenten een platform waar ouderen die hulp nodig hebben voor allerlei klusjes worden gekoppeld aan jongeren die wat willen bijverdienen en ouderen in hun buurt willen helpen. Meerdere vliegen in een klap dus. Met name de verbinding tussen de twee groepen en het tegengaan van eenzaamheid maakt het werk zo bijzonder.

Foto (c) Aangeleverde foto

Maar als organisatie moet je wel in blijven spelen op de behoefte van je doelgroep. En die behoefte was tijdens de corona-crisis vooral een boodschappendienst voor de ouderen. Iets wat de jongeren zelfs met liefde gratis wilden aanbieden. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen was er een belangrijke stap nodig achter de schermen. ‘Tot nu toe verwerkten we alle aanmeldingen handmatig. Dat kost tijd en we merkten voor de crisis al dat het krap werd. We konden de aanmeldingsstroom van de jongeren bijna niet aan. Er was dus potentieel voor groei.’ vertelt Jordi. ‘De oplossing was om de aanmeldingen te automatiseren, maar daar is wel een investering voor nodig.’ Dat het zo snel opgelost zou worden had Jordi niet verwacht.

Laagdrempelig en snel
‘We deden mee aan de MAEX Impuls en binnen drie weken na de aanvraag stond het geld op onze rekening. We konden meteen aan de slag en de boodschappendienst werkt nu super. We hebben veel meer vrijheid en tijd om te focussen op onze missie. Op deze manier kun je echt je organisatie versterken.’

De MAEX Impuls is een fonds voor initiatieven die hun organisatiekracht willen versterken, een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is. Wat Jordi opvalt is hoe overzichtelijk het is om een aanvraag te doen. ‘Meestal nemen aanvragen vele maanden in beslag. Bij MAEX hoef je niet meteen je hele hebben en houwen op te sturen. Maak gewoon duidelijk welke impact je maakt, wat je nodig hebt en wat je ermee wilt bereiken. MAEX gaf ons ook een presentatie waarin alles werd uitgelegd en dat was heel waardevol.’

MAEX Impuls Drenthe
Van 7 september (10.00 uur) tot en met 14 september 2020 (22.00) kunt u, als sociaal initiatief uit de provincie Drenthe, een MAEX Impuls aanvragen.
Deze MAEX Impuls is de eerste in de provincie Drenthe en wordt mede mogelijk gemaakt door VSBfonds.

Op 31 augustus van 16.00u-17.00u kan je meedoen aan een online uitleg.

De MAEX Impuls kun je online aanvragen via MAEX.nl. Op de website lees je meer informatie over de Impuls en over de voorwaarden. De Impuls wordt online afgehandeld, waardoor deze ook nu gewoon door kan gaan.

Bent je als initiatief niet op zoek naar een financiering voor het versterken van je organisatie, maar naar financiering voor een (nieuw) project? Check dan de website van VSBfonds voor andere donatiemogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.