Meer geld voor versnelde aanpak stadsboerderij

De huidige kinderboerderij in het Asser bos stamt uit 1982. In de loop der tijd is naast de kinderboerderij het Duurzaamheidscentrum geopend. Maar de gebouwen zijn inmiddels door de tijd achterhaald. Het college vraagt de raad € 200.000 om de kinderboerderij en het Duurzaamheidscentrum weer bij de tijd te brengen.

Meer educatie     De kinderboerderij heeft te kampen met verouderde werkruimtes en dierenverblijven. Hekwerken routes en paden moeten verbeterd worden. De buitenruimte en het onderdak brengen van apparatuur moeten aangepakt worden. De gebouwen en de buitenruimte bieden een geweldige kans om educatie en informatie beter vorm te geven en daarmee duurzame thema’s als groen en natuur, water en klimaat, grondstoffen en afval, energie, voedsel en landbouw veel beter voor het voetlicht te brengen.

Meer geld nodig     Om de kosten binnen de perken te houden heeft het college een plan laten opstellen om één en ander te realiseren in een periode van 3 jaar. Daarvoor is € 200.000 nodig. De raadsleden raakten tijdens een werkbezoek erg onderdruk wat daar door vrijwilligers en beroepsmensen wordt gerealiseerd. Zij kwamen ook tot de conclusie dat drie jaar verbouwen wel erg lang was en veel zou vragen van de vrijwilligers. Met € 85.000 meer zou één en ander ook in één jaar gerealiseerd kunnen worden.

Van drie naar één jaar   Raadsbreed werd en een motie ingediend om de
kinderboerderij, die voortaan stadboerderij zal heten binnen een jaar om te
bouwen.

Wethouder Karin Dekker had geen probleem met de motie, maar kwam in overleg met de indieners wel tot een ander financiering.

Het komende jaar is dus € 285.000 beschikbaar om van de kinderboerderij een stadsboerderij te maken en de educatieve verbinding met het Duurzaamheidscentrum te verstevigen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.