Menu Sluiten

Meer geld voor gevelverbeteringen in de binnenstad

Het college stelt voor om € 350.000 toe te voegen aan de stimuleringsregeling Binnenstad. Vooral de onderdelen gevelverbetering- en verplaatsingssubsidie raken door de vele aanvragen uitgeput. De PvdA vindt de voorwaarden nog steeds ontoereikend en stemde tegen.

Het is niet de eerste keer dat het onderwerp binnenstad op de agenda staat. Ook in april 2019 is er over gesproken. Woordvoerder Albert Smit (PvdA) stelde toen voor om de duur van de terugbetalingstermijn op te rekken tot 5 jaar. “Dit om te voorkomen dat premiejagers met de subsidie aan de haal gaan en na twee jaar de binnen stad weer verlaten. Het gaat wel om gemeenschapsgeld!” Smit pleitte toen voor een totaal andere aanpak. “Het winkelcentrum herstructureren vanuit de bewoners die tegenwoordig gericht zijn op mobiliteit, elektronisch winkelen, wonen en werken. Er zijn steden die al volop bezig zijn met die omslag.” Maar het toenmalige college had geen belangstelling voor de ideeën van de PvdA. In de consulterende vergadering van de vorige week stelde Luc Rengers (PvdA) nogmaals de vraag “hoe waterdicht de regeling” was. Waarop wethouder Karin Dekker antwoordde dat “de regeling nooit helemaal waterdicht te krijgen is. De betreffende verordening is onlangs nog aangescherpt omdat er te ruime gebruiksmogelijkheden waren.”

Albert Smit zei dat in april 2019 geen toezeggingen waren gedaan. Ook de reactie in de consulterende vergadering van vorige week vond de PvdA fractie te mager. De fractie stemde dan ook tegen het voorstel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.