Menu Sluiten

MEER DAN 1.000 LOPERS STARTEN BIJ DE 4 MIJL VAN ASSEN

De 4 Mijl van Assen is één van de eerste grote loopevenementen die na 1 september doorgaan. In een unieke samenwerking tussen de gemeenten Assen en Tynaarlo, de Atletiekunie, NOC/NSF en de organisatie van de 4 Mijl van Assen is het gelukt om een opzet te ontwikkelen die aan alle richtlijnen voldoet.

Zo is de start van deelnemers boven de 18 op ruime afstand van elkaar en heeft elke loper bijna 4 vierkante meter tot zijn beschikking in het startgebied. Ook zijn er extra toiletten en veel opstellingen op het terrein om handen te wassen.

Foto (c) Aangeleverde foto

De onderstaand animatie geeft een mooie indruk hoe dat in zijn werk gaat :

https://nl-nl.facebook.com/4mijlassen/videos/718651605380959/UzpfSTEwNTMxMjg1OTYxNDE5MzoyMjMwNzYyMjMwNDAyNTY4/

Helaas moesten er ook een aantal onderdelen worden geschrapt, zoals het hele 4 Mijl Festival, het sportplein en het kinderplein. Ook is er geen centrale prijsuitreiking. Er zijn wel mooie bekers te winnen, maar die worden pas na afloop thuis bezorgd.

Door de gefaseerde start (elke paar seconden een beperkt aantal lopers) zegt alleen het moment van finishen niks over de individuele prestatie. De uitslag wordt dan ook bepaald op basis van de netto tijd die verstrijkt tussen de passage van de startlijn en het daarna weer passeren van de finish. Dat biedt een eerlijke weergave van ieders prestatie, ongeacht het startmoment van een loper.

We vragen het publiek om zo veel mogelijk thuis te blijven en de lopers is verzocht om pas kort tevoren te arriveren en na hun finish weer naar huis te gaan. De gezellige nazit met wat eten, drinken en muziek kan dan hopelijk weer in 2021.

Om alles in goede banen te leiden heeft de organisatie de samenwerking gezocht met ‘Vaart in Assen’. De gastvrouwen die in het centrum van Assen hebben gelopen, attenderen op 12 september in het Anne Frank Park de bezoekers ook op de afstandsregels. Zo maken we er een unieke sportmanifestatie van en dragen de ruim 1.000 deelnemers allemaal bij aan een gezonde ‘Assen Sportstad’.

De inschrijving voor deze derde editie van de 4 Mijl van Assen is inmiddels gesloten. Inschrijving op de dag zelf is niet mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.