Menu Sluiten

Medewerkers Vaart Welzijn gaan weer de straat op

De afgelopen weken bleven de medewerkers van Vaart Welzijn zoveel mogelijk binnen. De wijken in assen werden niet bezocht. Door de coronamaatregelen moesten ook de medewerkers van Vaart Welzijn hun werk anders vormgeven. Maar om inwoners op tijd de juiste hulp te kunnen bieden gaan de welzijnswerkers vanaf deze week toch weer de straat op.

Vaart Welzijn ondersteunt alle inwoners in de Asser wijken met vragen en problemen over  bijvoorbeeld gezondheid, financiën, leefbaarheid, opvoeden en opgroeien en eenzaamheid. De welzijnsorganisatie werkt hierbij samen met andere partijen zoals huisartsen, zorginstellingen en woningcorporaties.

Zichtbaar in de wijk, juist nu     Teamleider Bas de Leeuw: “We informeren de inwoners nu via social media, onze website en de krant, maar zien dat we hiermee niet iedereen bereiken. En hoewel we net als anders telefonisch en per e-mail bereikbaar zijn voor vragen en nauw contact houden met onze samenwerkingspartners, krijgen we niet alle signalen (op tijd) binnen. Om goed te weten waar onze hulp nodig is, zijn rondes door de wijk nodig. We kunnen dan in gesprek met inwoners en zien hoe het met ze gaat. Zijn er vragen, maakt iemand zich zorgen om zijn of haar buurman, voelt iemand zich eenzaam of angstig? Ook kunnen we door de straat op te gaan bijvoorbeeld vandalisme signaleren en hangplekken van jongeren bezoeken”.

Zichtbaar o straat     De welzijnswerkers zijn in ‘gewone’ tijd ook zichtbaar op straat. En nu is dat juist extra belangrijk. Uiteraard houden de medewerkers zich aan de richtlijnen vanuit het RIVM. Zij gaan gericht de wijk in en blijven op gepaste afstand. Medewerkers met gezondheidsklachten gaan niet de straat op en blijven thuis.

Samen zorgen we voor elkaar De medewerkers van Vaart Welzijn gaan ook gezamenlijk met de Mijn Buurt Assen partners (gemeente Assen en woningcorporatie Actium) en/of politie en handhaving de wijk in. Mocht je één van de medewerkers van Vaart Welzijn tegenkomen bij jou in de wijk, stel dan gerust jouw vraag of meld signalen uit de buurt. Zij informeren je graag over de mogelijkheden voor hulp en ondersteuning. Je herkent de welzijnswerkers aan de kleding van Vaart Welzijn.    

Voor vragen, ideeën of zorgen kun je ook telefonisch contact met Vaart Welzijn opnemen. De welzijnsorganisatie is op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 088 030 51 60. Of stuur een e-mail: info@vaartwelzijn.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.