Menu Sluiten

Martine Deen van SP naar LijstDeen en nu op de lijst bij het CDA

Martine Deen, die in haar eentje LijstDeen vormt in de raad, maakt met de komende verkiezingen de overstap naar het CDA. Ze staat op plek vier van de CDA-kandidatenlijst. Tot aan de raadsverkiezingen in maart gaat ze verder als eenmansfractie, die ze in mei 2019 begon.

Foto © Eigen foto

Martine Deen stapte in 2019 uit de SP-fractie, die uit 3 zetels bestond. De Assense was het inhoudelijk niet langer eens met de koers van de partij. Ze nam haar raadszetel mee en vormt sindsdien LijstDeen in de raad van Assen.

Ronald Witteman is lijsttrekker

Martine Deen staat met plek 4 niet direct op een verkiesbare plaats. Het CDA heeft drie zetels in Assen. Lijsttrekker met de komende verkiezingen is huidig fractievoorzitter Ronald Witteman.

Plek 2 is voor nieuwkomer Ingeborg Trul-Kreuze en raadslid Anna Hendrikse staat op 3. Nummer 5 is ook een nieuwkomer, Albert Velthuis, oud-bestuursvoorzitter van CKC Drenthe, de koepel van dertig christelijke basisscholen. Velthuis ging afgelopen zomer met pensioen na 42 jaar werken voor het christelijk onderwijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.